top of page

Domácí instantní ovesná kaše

Rychlovka, kterou ocení všichni, kteří jsou v stále v pressu :) Tuhle směs jsem si vyrobila poté, co jsem si přečetla složení instantních ovesných kaší. Vlastní směs je nepoměrně levnější a strašně jednoduchá na přípravu. Ze směsi si pak připravuji ranní kaše - většinou o víkendu, protože se snažím jídla střídat - kaše si pak doplním tím, co mám po ruce.

Sypká směs


1 balení jemných ovesných vloček (0,5 kg)

40 g kukuřičného škrobu (Maizena)

50 g třtinového cukru, v poslední verzi jsem ho nahradila cukrem kokosovým

50 g chia semínek


Směs promíchám a uskladním v dóze s těsným víkem.


Příprava kaše


3 vrchovaté lžíce sypké směsi

2 lžičky proteinového prášku - variantně, dobré pro sportující

variantně vrchovatá lžička semínek

variantně vrchovatá lžička kvalitního nesířeného sušeného ovoce


Sypké suroviny promícháme v misce, zalijeme vroucí vodou a necháme cca 5 minut odstát. Ke kaši přidáme čerstvé ovoce a zdravý start do nového dne je zajištěný.


Sypkou směs si samozřejmě můžeme vzít kamkoliv s sebou. Cukr lze vynechat, záleží na osobních preferencích. Já mám ale za prvé sladké ráda :), za druhé velmi dobře spaluji sacharidy a za třetí dost sportuji, takže mě nějaká ta zdravá varianta cukru opravdu neuškodí.


Pokud máte rádi čokoládu, klidně si jí dopřejte. Prostě si do kaše nastrouhejte dva čtverečky, nebo si jí posypte kvalitním kakaem, skořicí... Meze se nekladou.


Máte rádi ovesné kaše? Jak si je připravujete?


768 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page