top of page

Sladké květinové koření

Tak tohle si musíte prostě vyrobit :). O tom, že ráda experimentuji nemůže být pochyb, to určitě víte. Někdy si ale říkám, jestli to nepřeháním. K tomuto koření mě inspirovalo sladké koření od Sonnentor. Tak jsem si řekla, proč nezkusit vyrobit vlastní. Sama si sbírám různé květy, tak jsem jednoduše zkombinovala pár druhů s kokosovým cukrem, řízla to červeným pepřem a výsledek je fantastický. Třeba vás budu inspirovat.

Rozpis na jednu větší sklenici

1 hrnek (250 ml) sušených okvětních plátků růží

1 hrnek sušených akátových květů

1 hrnek sušených šeříkových květů

1 hrnek kokosového cukru

cca 15 g červeného pepře


Vše vložíme do výkonného mixéru a umixujeme. Pozor, mixér by měl být opravdu výkonný, jen tak docílíme potřebné jemnosti.


Koření je samozřejmě třeba uskladnit tak, aby nenavlhlo. No a co s ním? Koření lze použít k dochucení sladkých pokrmů, smoothie, jogurtů, mléčných koktejlů, nebo si lze jednoduše zalít lžičku horkou vodou a pít to jako květinový čajík.


Fantasii se meze nekladou, stejně jako s použitými surovinami. Chápu, že asi běžně člověk šeřík a akát nesbírá, lze tak vlastně použít skoro jakékoliv květy. Pozor bych si ale dala například na levanduli, která je hodně aromatická apod. Volit by jsme měli hodně neutrální květy, jako například plátky slunečnice, květy denivky (vypadá jako lilie a je sladká), růže, měsíčku či chrpy. Rovněž lze experimentovat s kořením. Třeba taková vanilka, kardamon, nové koření, skořice, hřebíček, zázvor či anýz a podobně, mohou dodat vaší směsi ten správný říz. Ani kokosový cukr není podmínkou, ale je to taková libůstka :)


Budu ráda, když se pochlubíte třeba i vlastní směsí. Díky za to, že čtete můj blog a jsem ráda, že vás inspiruji. No a také děkuji, že u mě nakupujete suroviny na výrobu vlastní kosmetiky...




494 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page