top of page

Jednoduchá rychlovka plná aktivek

Potřebujete si rychle ale přitom jednoduše vyrobit krém, který je plný aktivek? Pak vás určitě tenhle recept nadchne, protože přesně tohle splňuje. Nemusíte si tady lámat hlavu s mícháním fází, protože krém připravíte v jedné misce a ještě vám k tomu bude stačit jen metlička. Výsledný krém je heboučký, jemňoulinký a... No prostě vyzkoušejte a sami uvidíte.

Rozpis na cca 100 ml

79 ml hydrolátu (použila jsem vlastní z geránia a růže)

0,6 g Senzicare

1 kapka vit. E

lze přidat i 1 g bylinného extraktu v pentyleneglycolu


Postup výroby

Nachystejte si jednu misku a metličku. Vše pečlivě vydezinfikujte. Do misky odvažte prvních pět položek z receptu, vložte do vodní fáze a jemně míchejte metličkou za stálého zahřívání. Voda by neměla vřít, jen max perlit. Nenechte se odradit počáteční konzistence, protože to bude chvilku vypadat jako, no... hleny, potom jako mléčná rýže. Stačí ale vytrvat a míchat metličkou. Krém zhoustne už při zahřívání a po cca 2 minách ho lze vymíchat do podoby heboučkého krému. Misku vyjměte a pokud naleznete ještě "zrnka mléčné rýže", vytrvejte v míchání. Opravu jsem mimo metličky nepoužila jinou pomůcku. Po zchladnutí (můžete urychlit ponořením do misky s ledovou vodou) přidejte zbytek surovin a opět promíchejte.

Hotový krém je neuvěřitelně stabilní a senzoricky naprosto bombastický. PH se pohybuje kolem 5,5, podle použité vody. Pokud použijete bylinný nálev, je třeba upravit pH např. několika kapkami kyseliny mléčné.


Na co krém využít

Používám ho jako pleťový krém, lze ráno i večer. Krásně se vstřebává, nezanechává mastný pocit a při roztírání je krásně heboučký. Při vynechání aktivek ho lze použít i jako hydratační tělovou emulzi. Výběr aktivek je na vás, ale je třeba respektovat určité poměry - více ZDE.

Já už holt mám "něco najeto", proto je pro mě Lift v krémech nepostradatelný, stejně jako Blue, protože pořád koukám do minitorů, Bright je super prevence před pigmentací pokožky (i je zmírňuje), rozzařuje pokožku, šípkový extrakt je antiaging... Lysofix přidávám už teď do všech krémů s aktivkami, protože mimo svých emulgačních schopností zvyšuje penetraci a biologickou dostupnost aktivních látek.


Kde koupíte suroviny a pomůcky

Kde jinde než v mém eshopu Kosmetické suroviny. Koupí surovin v mém eshopu podpoříte nejen rozšíření sortimentu, ale hlavně budete mít k dispozici mnohem víc návodů na skvělé kosmetické produkty, informace a videa, které nikde jinde nenajdete.

4 260 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page