top of page

Krém na sjednocení tónu pleti

Zima je naprosto skvělým obdobím, kdy můžeme využívat všelijaké zesvětlující metody na pokožku. Je to dáno nižší mírou slunečního svitu, který nám v tomto směru paradoxně "ubližuje". Sluneční záření samozřejmě k životu potřebujeme, a to nejen kvůli vitamínu D, ale i pro naší psychickou pohodu, ale bohužel díky slunečnímu svitu naše pleť může trpět nerovnoměrným tónem, takovými těmi pigmentovými skvrnkami apod.

Právě s tímto si při pravidelné péči poradí tento krém, který obsahuje jemné zesvětlující a pleť vyrovnávající rostlinné suroviny. Tak proč utrácet penízky za chemické peelingy, které jsou sice rychlejší, ale zase...No vždyť víte.

Rozpis na cca 50 ml

4 g ostropestřecového oleje - má jemné zesvětlující účinky

3,5 g Olivoilu

30 ml vody - já použila demineralizovanou

1,5 g Botanic white - zesvětlující a tón pleti vyrovnávající rostlinná surovina

3 g okurkové šťávy - pro hydrataci a podporu rozzáření pleti

1 g Hydrobalance - pro hydrataci pleti

10 kapek Sensicare

1 velká kapka vitamínu E acetate

variantně pár kapek EO nebo parfému do kosmetiky


Postup je následující. Do jedné misky odvážíme oleje a vosk (olejová fáze), do druhé vodu a okurkovou šťávu. Misky vložíme do vodní lázně a zahříváme do doby roztavení vosku v oleji. Misky vyjmeme a vodní fázi vlijeme do olejové. Pěkně energicky mícháme do vytvoření bílé emulze. Nyní je čas pomoc si s větší miskou s ledovou vodou, do které vložíme misku s emulzí, protože jinak by jsme se umíchali. V tuhle chvíli měním i kapučínovač za metličku, abych do krému zbytečně nehnala vzduch. Přidáme Botanic white (on totiž nemá rád moc teplo), Hydrobalance, konzervant a vitamín E, popřípadě ještě nějaké EO nebo parfém na ovonění a krém přepravíme do dózy.

PH takto připraveného krému je cca 5-5,5 - bude záležet na použité vodě. 

Krém je dobré kombinovat s tímto hydratačním tonikem.


TIP pro ty, co si netroufají na emulgování.


Do misky odměříme 45 g BIO báze, do které přimícháme 1,5 g Botanic white, 1 g okurkové šťávy, 1 g třtinového skvalanu a 1,5 g ostropestřecového oleje.


Varianta č. 2 - dvoufázový produkt 50 ml


Do lahvičky (nebo do kádinky a poté přelijeme) odměříme v podstatě vše jako na krém, jen vynecháme Olivoil a přidáme o 3,5 ml více vody. Před použitím protřepeme a aplikujeme na pleť nejlépe za pomoci dlaní. Jednoduše si trochu protřepané směsi nalijeme do dlaně a rozetřeme na obličej jako krém.


Tak co říkáte? Vyzkoušíte si krém nebo dvoufázovou variantu vyrobit také?


961 zobrazení2 komentáře

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page