top of page

Hydratační tonikum - pleť vyrovnávající

Zimní období je ideální pro mírné zesvětlování pleti. Ne nebojte, nechci z vás dělat popelky s průhlednou pletí, ale účelem jemného zesvětlování je i vyrovnání barevného tónu pleti. Pokud tedy máte nerovnoměrný tón, stejně jako já, pak by se vám mohla líbit pleť vyrovnávající dvouměsíční kůra. Její součástí je nejen toto hydratační tonikum, ale i pleťový krém, který bude následovat v dalším příspěvku.


Rozpis na 100 ml


78 ml vody

20 kapek Sensicare


Postup výroby je velmi jednoduchý. Prostě jen vše odvážíme buď přímo do 100 ml čisté lahvičky (pokud máme pevnou ruku), nebo do kádinky a poté přelijeme.


Tonikum má pH cca 5, bude záležet na použité vodě. Při dodržení hygienických postupů vydrží 3 měsíce. Tonikum je díky použitým surovinám velmi hydratační. Používat ho můžeme buď jako jemnou mlhu před nanesením pleťového krému nebo séra, nebo ho naneseme na vatové tamponky, za pomoci kterých ho jemně vtlačujeme do pokožky. Ne otírat, ale pěkně vtlačovat.


Tonikum je dobré kombinovat s tímto krémem.


Majitelky citlivé pleti by si opravdu měly provézt test kožní snášenlivosti, Botanic by mohl způsobit podráždění, i když se jedná o jemnou surovinu.


Jak se vám tonikum líbí? Máte vlastní tip pro jemné zesvětlení pleti? Pochlubte se.


758 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page