top of page

Podpořte svou kreativitu

No nazdar... Tak přesně tato slova jsem vypustila z pusy poté, co jsem vstoupila do Špejcharu v Praze 10, Dubči, kde se právě koná Výstava kreativity - jaro 2018. Pokud jste kreativní duše a jste z okolí Prahy, pak neváhejte a vyrazte o víkendu podpořit své kreativní duše. Tímto bych zároveň chtěla poděkovat své kamarádce Helence, které mě na výstavu navedla. Díky svému věčně nabytému programu by mi tahle akce unikla. Jen díky ní jsme se synem strávili naprosto perfektní kreativní odpoledne.

Jak jsem již v úvodu psala, výstava je určena pro všechny kreativní duše. Má to jedinou "nevýhodu". Je tam toho tolik, že nebudete vědět, kam se podívat dřív. Výstava je rozdělena do třech objektů v městské části Prahy 10 Dubeč. Obrázek jsem si "vypůjčila" ze stránek pořadatelky paní Moniky Brýdové (snad nebude vadit), jejíž web mám moc ráda a hledám na něm mnohdy inspiraci na kreativní projekty.

My jsme výpravu za kreativitou začali ve Špejcharu a málem jsme z něj ani neodešli. Výstava je koncipovaná jako prezentace malých i velkých eshopů s kreativními potřebami a najdete tu snad úplně všechno. Jediné, co mi tu chybělo byla speciálka na dráty, ze kterých ráda tvořím svou bižuterii. Na druhou stranu je to dobře, protože i tak jsem tu nechala svou peněženku doslova vykrvácet. Ono také jinak nejde, protože pokud máte kreativní i své dítko, tak se to prostě násobí... Vstupné je symbolické, děti od 6 let za 35,- dospělí za 70,-. Je možné koupit vstup na celá tři dny.


Součástí prezentace je řada dílniček, kde máte možnost vyzkoušet řadu technik. Každá dílnička se platí zvlášť, tak se připravte. Když to spočítám za Kubu, tak dílničky stály dohromady cca 600,-. Možná to někomu přijde hodně, ale na druhou stranu Kuba vytvořil celkem 8 výrobků - některé jsem vyfotila. Podotýkám, že Kubovi je 8 a půl a má hodně kreativní duši. Po kom asi, že :) Je mu jedno, co dělá, hlavně že tvoří. S chutí se vrhá do každé techniky a i když jsem zvyklá, že pokud tvoří, tak je trpělivý, tak u ryby bez řečí strávil 1 a půl hodiny. Podle mě je to obrovský výkon. Ap-ropo o této technice napíši samostatný příspěvek, protože mě nadchla.

U všech dílniček byli strašně příjemné a trpělivé duše. Samé úsměvy, pomocné ruce. Jedním slovem nádhera. Osobně si myslím, že je to právě tím tvořením, protože ten, kdo tvoří, musí mít v sobě gen trpělivosti a vnitřní pohody. Ostatně i já, když jsem psychicky unavená, vyndavám tvořící serepetičky a popouštím uzdu své představivosti. Při tvoření se po chvilce začnu přiblble usmívat a během půl hodinky jsem úplně na jiné vlně...



Nafotit všechno samozřejmě nešlo, protože jsem na výstavu nešla dělat reportáž, ale hlavním účelem byla podpora kreativity syna. Evidentně jsem se trefila do černého. Nemám moc ve zvyku zveřejňovat fotky někoho z rodiny, ale tady prostě udělám výjimku, protože to zaujetí pro tvoření bylo úžasné.

Vytváření lapače snů.

Papírová květina nesměla chybět...

Poradil si i s gravírovacím nástrojem.


Doufám, že jsem vás příspěvkem navnadila a že se necháte zlákat na Výstavu kreativity - jaro 2018. Jsem přesvědčená, že budete nadšeni alespoň tak, jak jsem byla já. Nesouhlasí jen moje peněženka, ale čert to vem.

A to jsem se fakt krotila. Těch lákadel...

Kdyby jste to náhodou nestihli...


Jak jste na tom vy? Také milujete tvoření všeho druhu? Co vás nejvíce baví?


145 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page