top of page

Měsíčkový šampon 2 v 1

Aktualizováno: 5. 8. 2018

Měsíček kvete jako o závod, tak proč si nevyrobit jednoduchý šampon a sprchový gel v jednom. Pokud nepočítám dobu louhování měsíčku, pak je šampon hotový během minutky. Je dostatečně jemný na to, aby ho mohl používat můj syn, kterému je jedno, jestli si s ním myje tělo nebo vlasy :). Proto pro něj jednoduše používám suroviny, které se dají využít na všechno. No a pokud je základ navíc přírodní a snadno použitelný, tak o to lépe. V tomhle krásném počasí se mi nechce trávit moc času vymýšlením poměrů.

Rozpis na 200 ml

10 g glycerínu (pro hydrataci)

100 ml měsíčkového nálevu

1,5 g Sensicare


Nejdříve si vyrobíme měsíčkový nálev. Jednoduše přelijeme 4 květy cca 150 ml vroucí vody a necháme vyluhovat do zchladnutí. Poté nálev přefiltrujeme.


Do misky nebo čistého hrnku odvážíme tenzidy, přidáme glycerín, nálev a kyselinu citronovou. Mícháme do zhoustnutí. Nakonec přidáme konzervant a variantně vůni. Přidáním konzervantu směs trošku zřídne, ale konzistence je tak akorát "sprcháčová".


Pokud máte k dispozici jiný konzervant, vyzkoušejte ho nejdříve s malým množstvím směsi. Směs může při použití jiných surovin zpátky zřídnout.


2 247 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page