top of page

Levandulovo růžový denní krém

Představte si, jak jdete krásnou zahradou a najednou k vám vítr zavane vůni růže a levandule. Nádherná kombinace. No a teď si představte, jak na pleť nanášíte lehoučký krém, který takhle přesně voní... Že takový krém nemáte? Pak není nic jednoduššího, než si ho vyrobit. Jeden takový jsem před nedávnem vyrobila a protože jsem s ním spokojená, musím se s vámi podělit o recept. Krém zvládne naprosto každý, i začátečník, protože se při jeho výrobě používá Misha mix. Misha mixu si vyrobte víc, protože ho využijete i v dalším receptu.

Jak jsem již psala, ze všeho nejdříve je třeba si vyrobit Misha mix podle základního receptu jen s tím rozdílem, že namísto vody se použije levandulové voda, hydrolát. Pravda, mám výhodu v tom, že mám svou vlastní destilační kolonu takže nemusím šetřit, ale pokud nechcete použít tolik hydrolátu, mixněte ho půl na půl s vodou. Misha mixu si vyrobte rovnou celkem 250 g, zbytek použijete v dalším receptu, lehkém tělovém krému. Jinak základ můžete obohatit o jakékoliv aktivní látky v duchu tohoto článku - vyhnula bych se jen hodně s kyselým pH, základ je již sám o sobě docela kyselý.


Rozpis na 50 g krému

2,5 g Myramaze

2,5 g Seboclear

konzervant

37 g Misha mixu


Postup výroby po vyrobení Misha mixu je opravdu jednoduchý. Do vydezinfikované misky odvážíme všechny suroviny dle receptu a promícháme. Suroviny koupíte v mém eshopu Kosmetické suroviny, stačí se jen podívat a doplnit si zásoby :)


Hotový lehký krém má pH kolem 5.


Výběr surovin jsem tentokrát opravdu dělala na míru sobě. Lipoaktivní suroviny se mezi sebou dají skvěle kombinovat a tohle trio dávám do každého svého produktu - proti vráskám, skvrnám v obličeji a projasnění a proti modrému záření z monitorů. Myramaze je skvělé pro hydrataci stresované pokožky a Seboclear - no prostě moje pleť bude vždycky smíšená a tohle mi pomáhá. Růži jednoduše miluju a když už jí mám opět v nabídce na eshopu, tak jí musím přeci dopřát i sama sobě.


Aktivní látky můžete kombinovat v duchu zmíněného příspěvku, nebo jen navyšte množství vodní a olejové fáze (místo lipoactivních látek a skvalanu). Jen je lépe dodržet ten poměr, emulze pak drží pohromadě.


Tak co myslíte, půjdete do toho také? Líbí se Vám recept? Pak jej sdílejte a rozšiřte komunitu lidí, kterým záleží na tom, co si nanášejí na svou pleť.


1 467 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page