top of page

Jak na jemný antiseptický gel

Vypadá to, že se dezinfekcí jen tak nezbavíme. Ale co naše ruce? Pokožka se vysušuje, začíná reagovat začervenáním. Co s tím když nemáme u sebe krém, kterým můžeme ruce po použití dezinfekce natřít. Mám pro vás řešení v podobě jemného antiseptického gelu, který mám vyzkoušený na sobě.

Rozpis na libovolné množství

42% vody

do 0,5% vůně (volitelné)


Postup výroby

Do vyšší nádoby odvážíme vodu, alkohol promícháme a přidáme Lecigel. Intenzivně mícháme metličkou do vytvoření gelu. Jde to vymíchat i metličkou, ale dá to práci. Malý tyčový mixér (nejlépe s majonézovým nástavcem) je rychlejší. Poté přidáme botanickou směs a znovu mícháme. Vůně je volitelná. Osobně jsem jí nepoužila, protože místo vody jsem dala vlastní levandulový hydrolát. Pokud vás zaujala modrá barva, tak té jsem docílila přidáním několika kapek tinktury z klitorie ternantské, která má temně modrou barvu.

Recept je % úmyslně, protože gelu většinou vyrábíme více - k měření se používá váha, nikoliv odměrka, protože objemová hmotnost je u surovin různá. Vyrábím většinou do 250 ml lahvičky, takže jsem uvedená % násobila 2,5.

Veškeré pomůcky před výrobou řádně vydezinfikujeme.

Tip: Pokud máte ruce extrémně citlivé, můžete přidat na úkor vody hojivý panthenol, do 5% a Defensil plus 2%


Jak gel použít

Používá se dle potřeby, jako účinná dezinfekce, která má mimo dezinfekčních účinků řadu dalších benefitů. Díky botanické antibakteriální směsi totiž i hydratuje, osvěžuje, regeneruje pokožku, změkčuje jí... Pokožka se opravdu nevysušuje a navíc zůstává krásně jemná.

Kde koupíte suroviny a pomůcky


Kde jinde než v mém eshopu Kosmetické suroviny. Koupí surovin v mém eshopu podpoříte nejen rozšíření sortimentu, ale hlavně budete mít k dispozici mnohem víc návodů na skvělé kosmetické produkty, informace a videa, které nikde jinde nenajdete.

522 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page