top of page

Ibiškové hydratační sérum

Máte rádi ryze přírodní barvy? Potřebujete hydratovat pokožku? Pak tento recept je pro přesně pro vás. Jeho výroba navíc nezabere ani moc času a zvládnou jí i úplní začátečníci. Navíc si sérum můžete doladit podle své potřeby, přidáním aktivních látek rozpustných ve vodě. Tak pojďme se spolu podívat na recept...

Rozpis na 100 ml

89 ml vody nebo oblíbeného hydrolátu

2 g ibiškového macerátu

0,6 g Sensicare


Postup výroby:

Ze všeho nejdříve si den předem vyrobíme ibiškový macerát. Vezmeme 10 g pudru z ibišku , 10 g glycerínu a 80 ml vody. Díky jemnému mletí ibišku stačí macerovat skutečně jen 24 hodin. Macerát před filtrací vypadá opravdu božsky.


Hotový macerát, pokud ho nespotřebujeme hned je třeba zakonzervovat...


Vlastní sérum pak vyrobíme z výše uvedených surovin. Vše odměříme do předem vydezinfikované kádinky nebo skleničky a za pomocí ponorného mixéru nebo kapučínovače rozmícháme do podoby mírně viskózního gelu. Kyseliny ze zmiňovaného setu je třeba předem promíchat a odebrat si 1 g. A nebo rovnou vyrobíme trojnásobné množství :) Ostatně osobně to tak dělám s tím, že 100 ml dávám zvlášť, aby bylo sérum po ruce a 200 ml si dávám do koupelny a mažu se s ním v podstatě celá :).


PH hotového séra je cca 5 a majitelky citlivější pleti by ho měly opravdu předem vyzkoušet jen na zápěstí.


Jak sérum obměnit

Místo Liftoninu lze použít jakoukoliv jinou, ve vodě rozpustnou aktivní látku. Hydroláty lze rovněž volit podle potřeb pokožky a nebo lze použít různé nálevy z bylinek.


Jak sérum použít

Používejte ho ráno i večer, na vyčištěnou pokožku, před aplikací krému.


Kde koupíte suroviny a pomůcky

Kde jinde než v mém eshopu Kosmetické suroviny. Koupí surovin v mém eshopu podpoříte nejen rozšíření sortimentu, ale hlavně budete mít k dispozici mnohem víc návodů na skvělé kosmetické produkty, informace a videa, které nikde jinde nenajdete.


Proč uvedené suroviny

Kyseliny haluronové - článek o jejich účincích najdete ZDE.

Aloe vera - má blahodárné uklidňující účinky. Má vysoké hydratační, hojivé a regenerační účinky.

Liftonin Xpert - můžete vynechat, ale díky němu bude pleť vypjatější, vrásky budou ustupovat...

Ibišek - je plný antioxidantů, napomáhá zvýšit vlhkost, zlepšuje flexibilitu a pružnost pokožky




1 286 zobrazení1 komentář

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page