top of page

Mléko proti celulitidě

Celulitida je něco, co nás děsí jen při vyslovení. Připomíná mi to tak trochu "Ten, jehož jméno nesmí být vysloveno" :). Celulitida je estetický neduh projevující se hrbolatou pokožkou (hromadění a bytnění tukových buněk) zejména v oblasti stehen a pozadí. Nebudu tady rozebírat její "stádia", o těch se můžete snadno dočíst na netu. Trpět tzv. pomerančovou kůží mohou i ženy štíhlé, zatímco mužům, i těch při těle, se většinou vyhne - jak nespravedlivé... Dobrou zprávou je, že pokud se rozhodneme s ní bojovat, jde to. Jako ne ze dne na den, ale při pravidelné péči, troše pohybu a zdravém stravování jí můžeme redukovat. Pomocníkem nám pak jistě bude mléko s aktivní látkou působící proti celulitidě a esenciálními oleji.


Rozpis na 100 ml


66 ml vody

20 kapek Sensicare


Postup je jednoduchý a klasický :). Připravíme si vodní lázeň. Do jedné misky odvážíme olej a vosk GSC, do druhé aloe a vodu.

Olejovou a vodní fázi dáme do vodní lázně a zahříváme dokud se vosk neroztaví. Rozmícháme, vyjmeme a vlijeme vodní fázi do olejové. Ihned začneme energicky míchat a jakmile krém trochu zchladne přidáme Cellactiv, konzervant a esenciální oleje. Ph je 5,5-6. Mléko přeneseme za pomoci velké stříkačky do lahvičky.


Mléko nanášíme na pokožku na stehnech a tam, kde nám končí záda, dvakrát denně.


Na youtube je toto video, kde je hezky prováděná masáž proti celulitidě, tak se nechte inspirovat :)


Žijeme v době, kdy na nás útočí ze všech stran dokonalá těla. Otevřeme časopis a kouká na nás modelína dokonalých křivek, z billboardu jakbysmet, sociální sítě jsou plné děvčat vystrkujících na nás dokonalá pozadí... To pak jeden může propadnout panice. Jenže nezapomínejme, že Photoshop dokáže zázraky a za neretušovanými fotkami na sockách stojí velká dřina a zdravý životní styl. Jinými slovy. Když už začneme s něčím bojovat, dělejme to pro sebe, ne proto, že tomu tak okolí chce. Tak máme nějaké ty ďolíčky na stehnech (nebojte, já je mám taky, opravdu). Ale taky zvládáme 150 věcí za den.


Co si myslíte o celulitidě? Děláte si z ní hlavu?


951 zobrazení1 komentář

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page