top of page

Čisticí antibakteriální mléko

Chtěli byste mít krásně čistou pleť, ale nechce se vám vymýšlet nějaký pracný recept? Nebo nemáte moc času? Mám pro vás řešení v podobě jednoduchého receptu který zvládne i naprostý začátečník za pár minut. Čisticí mléko dokonale pleť vyčistí a připraví buď na denní nebo noční péči.


Rozpis na cca 100 ml

1 g Senzicare (nebo přírodnější konzervace kombinace pentylene glycolu a Cosphagard Elbe)


Postup výroby

Veškeré pomůcky před výrobou řádně vydezinfikujeme. Do vyšší nádobky (ideálně kádinky nebo skleničky) odvážíme vodu a za stálého mixování, přidáme Lysofix, promixujeme (čím intenzivněji tím lépe, majonézový nástavec na tyčovém mixéru je super) přidáme ostatní suroviny - hemiskvalan s olejem nakonec a znovu mixujeme (ideálně po dobu několika minut, nestačí jen provrčet). Nakonec přidáme konzervant. PH hotového výrobku je cca 5.

Jednotlivé fáze se budou sice separovat, ale po protřepání trvá rozhodně déle, než se zase fáze oddělí. Není to tedy klasický dvoufázový produkt. Toto mléko má vyšší obsah olejové složky a dík použitému mandlového oleji budete mít na pokožce příjemný "plný" pocit.


Tip

V tomto receptu je použitý rafinovaný mandlový olej. Jedná se totiž o čisticí produkt, jehož hlavním účelem je pleť vyčistit. Pro tyto potřeby není třeba používat oleje lisované za studena. Samozřejmě je můžete použít, ale LSZ si nechávám do produktů, které jsou pěstící (různé krémy, séra...)Rafinované oleje s klidem používám i do mycích olejů, recept zde brzy zveřejním.

Demineralizovanou vodu můžete vyměnit za jakýkoliv hydrolát, nebo pečlivě přefiltrovaný bylinný nálev (k filtraci použijte nejméně 2x přeložený netkaný textil, který může být navíc proložen vatovým tamponkem).

Použití

Před použitím je třeba čisticí mléko protřepat. Naneste jej na vatový tamponek a krouživým pohybem jemně vyčistěte pleť ráno i večer. Botanická antibakteriální směs je multifunkční surovinou, která dodá vašemu čistícímu mléku, nejen antibakteriální vlastnosti, ale i hydratační, uklidňující, změkčující a mnoho dalších.


Využijte výhody receptu týdne. Suroviny z receptu (mimo konzervantu) jsou do 2.5.2021 minimálně o 10 % levnější.


Takové malé promo :)

Více informací o bylinkách v kosmetice najdete v mém e-booku Bylinky v kosmetice


Děkuji, že nakupujete v mém eshopu Kosmetické suroviny. Koupí surovin v mém eshopu podpoříte nejen rozšíření sortimentu, ale hlavně budete mít k dispozici mnohem víc návodů na skvělé kosmetické produkty, informace a videa, které nikde jinde nenajdete.

Novinkou je možnost koupit plnospektrální kapky CBD+. CBD+ pomáhá od pracovního stresu, při regeneraci organismu po sportovní zátěži a při rekonvalescenci. CBD+ je výbornou látkou pro posílení imunity. Je hojně používaný jako doplněk stravy a v kosmetickém průmyslu, kde má hojivé účinky. Plné spektrum (full spectrum) obsahuje až 500 látek z toho 100 kanabinoidů, oproti jediné látce CBD. Z důvodu

nepodporování prodeje těchto kapek platebními branami, jsou kapky prodávány ZDE.


2 047 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page