top of page

Zázračný kalíšek - hojivý balzámek

Taky vás trápí pořád nějaké drobné oděrky, prasklinky, hodně suchá místa, záděry a podobně? Nejste v tom sami. Trápí nás to všechny a právě proto jsem sestavila recept na takový malý zázrak v kalíšku. Kalíšek si můžete šoupnout do kabelky, dětem do batohu a muži do kabely - oni sice budou bručet, ale potají ho používat budou taky, nebojte. Hojivý balzámek je spolehlivým řešením na všechny podobné neduhy.

Rozpis na 50 ml (5 malých 10 ml kalíšků)

10 kapek EO levandule


Kde koupíte suroviny a pomůcky

Kde jinde než v mém eshopu Kosmetické suroviny. Koupí surovin v mém eshopu podpoříte nejen rozšíření sortimentu, ale hlavně budete mít ZDARMA k dispozici mnohem víc návodů na skvělé kosmetické produkty, informace a videa, které nikde jinde nenajdete. Nově chystám sérii videí, které vás nejen že provedou obecně surovinami a zasvětí vás do tajů výroby kosmetiky, ale dočkáte se i více videonávodů.


Postup výroby

Připravte si nerezovou misku, vodní lázeň, váhu a dezinfekční prostředek (líh, nebo něco podobného), metličku a kalíšky. Do misky odvažte první čtyři suroviny a dejte do vodní lázně. Zahřívejte tak dlouho, než se vosk úplně rozpustí. Misku potom vyjměte a položte jí nejlépe na složený ručník nebo utěrku. Pokud by jste jí dali rovnou na linku, začalo by to ode dna tuhnout.

Nyní přidejte zbytek surovin, pořádně promíchejte a šoupněte to do mrazáku. Nevynechávejte tenhle krok. Okamžité zchlazení zabrání krupičkovatění bambuckého másla. V mrazáku nechte jen chvilku, jen co začnou bělat okraje. Opět pořádně promíchejte a znovu dejte do mrazáku. Jakmile vám vznikne pasta, rozdělte obsah do připravených nádobek. Nechte úplně vychladnout


Jak balzám použít

Používá se jako speciální péče na drobné ranky, oděrky, popraskanou pokožku a i na suchá místa. Obsahuje celou řadu hojivých a regeneračních surovin. V letní verzi je dobré přidat o pár gramů včelího vosku více na úkor bambuckého másla. Balzám je poměrně měkký a v létě bude ještě měkčí.

Balzám úžasně regeneruje a hojí pokožku, jen je třeba počítat s tím, že je mastný. Hojivý a regenerační účinek bude pozvolný, ale pokožka bude zároveň díky změkčení více odolná proti popraskání. Konzistenci a můj libí hlas můžete vidět a slyšet na videu z Fcb :)




Proč uvedené suroviny

Bambucké máslo - podporuje proces hojení, uklidňuje podrážděnou pokožku a regeneruje ji

Včelí vosk - slouží zde jako přirozená ochrana pokožky, vytváří na ní ochranný film

Ricinový olej - má hojivé účinky

Měsíčkový olej (olejový macerát) - o jeho hojivých účincích není pochyb, je vhodný i pro pokožku miminek, pokud nemáte, nahraďte ho mandlovým nebo meruňkovým olejem

Extrakt z tonky - uklidňuje a zvlhčuje pokožku, navíc krásně voní (je oblíbena i parfemáři) a výsledný balzámek bude potěchou i pro vaše další smysly.

CO2 extrakt z granátového jablka - vynikající regenerační surovina, stimuluje mechanismy obnovy pokožky, zesiluje epidermis

CO2 rozmarýnový extrakt - velmi silný antioxidant a navíc má i antibakteriální účinky


Jak se vám recept líbí? Za sdílení receptu děkuji :)


2 047 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page