top of page

Základní olejová směs s EcoCeramidy

Aktualizováno: 7. 12. 2020

Vymyslet univerzální recept, který by vyhovoval všem, není jednoduché. Pokud se ale použijí suroviny, které jsou vhodné pro všechny typy pleti, lze potom hotovou směs už jen doladit podle toho, jaký máme požadavek na hotový výrobek. Tato jednoduchá směs olejů splňuje požadavek na univerzálnost a bude jen na vás, jak si jí doladíte. Tipy najdete na konci příspěvku.

Recept na libovolné množství

0,5 % čistého vitamínu E


Postup výroby


Podle požadovaného množství si na váze odvážíme uvedené suroviny (pro cca 50 ml vynásobíme hodnoty 0,5, pro cca 30 ml vynásobíme hodnoty 0,3 - je třeba počítat s tím, že oleje mají nižší objemovou hmotnost a objem 1 g je větší než 1 ml) . Ceramidy se ve směsi nejlépe rozmíchávají za pomoci malého kapučínovače, proto je lepší si vše odměřit buď do kádinky, nebo do skleničky.


I samotná směs je pleti velmi prospěšná, skvalan, jojobový a meruňkový olej a ceramidy jsou dostatečnou zárukou toho, že pleti dodáte velké množství prospěšných látek. Směs je vhodná i pro velmi citlivou pokožku, u které bývá problém se snášenlivostí čehokoliv a méně je pro ni opravdu více. EcoCeramidy mohou na dně, i po řádném rozmíchání, tvořit jakýsi "šlem", usazeninu. Před použitím séra je tedy vhodné jej protřepat.


V úvodu jsem psala, že směs lze ale upravit podle toho, co od konečného produktu požadujeme. I proto je tentokrát vyfocený produkt ještě v kádince, protože jsem ho následně ještě "tunila".


Tipy na personalizaci základní směsi

Základní princip - pokud budete požadovat výživnější sérum, bude se odpočítávat od skvalanu nebo meruňkového oleje. Pokud budete požadovat naopak lehčí sérum, bude se odpočítávat zejména od jojobového oleje.

Směs lze doladit jakoukoliv aktivní látkou na olejové bázi, jejich velký výběr naleznete ZDE, citlivé pokožce prospívá Defensil, doladit směs lze i CO2 extrakty.


Pro inspiraci uvedu, jaké aktivky jsem použila já:

4% lift lipoactiv

4% blue lipoactiv

3 % clear lipoactiv

2 % premixu měsíčkového a heřmánkového CO2 extratku ve skvalanu (ve 24,5 g skvalanu mám rozpuštěno 0,25g měsíčkového a 0,25 g heřmánkového CO2 extraktu)

Odpočítávala jsem od jojobového oleje, kterého je tedy ve směsi namísto 30 jen 17 %.



917 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page