top of page

Zklidňující krém na suchý ekzém

Každý rok v zimě řeším problém s ekzémem mého syna. Už je mu 9 let a je to stále stejné. Jakmile se ochladí, začne se mu na pravé noze na látku dělat suchý, olupující se ekzém, který svědí. Díky tomu je schopný si ho rozškrabat do krve. Nejsem nezodpovědná máma, proto jsem byla se synem u kožního lékaře, kde mu dělali stěr a kultivaci. Vím tedy, že se nejedná o nic bakteriálního původu. Místo je třeba hloubkově hydratovat a zklidnit a zregenerovat přecitlivělou pokožku. Několik let jsem hledala produkt, který by ložisko úplně vyhojil a zklidnil a až letos se mi konečně podařilo najít kombinaci surovin takovou, že na noze není nic. Jen bílé flíčky (neopálené), které se v létě ztratí.

Rozpis na 50 ml

5 g světlicového oleje (zatím nemám v nabídce, zpracovala jsem vzorek, podívejte se ve zdravých výživách, říká se mu i bodlákový olej)

0,6 g Sensicare


Postup výroby

Připravte si dvě misky, metličku (kapučínovač), vodní lázeň, váhu, dózu a dezinfekční prostředek (líh, nebo něco podobného). Do jedné misky odměřte první 4 položky, do druhé levandulovou vodu s dvěma kapkami kyseliny mléčné a okurkovou šťávu (snese zahřívání). Misky dejte do vodní lázně a zahřívejte tak dlouho, než se olivoil úplně rozpustí. Misky vyndejte a za stálého míchání nalijte levandulovou vodu do směsi olejů a olivoilu. Míchejte do zhoustnutí a zchladnutí. Ve chvíli, kdy krém na ruce nepálí (je příjemně vlažný), postupně přemíchejte zbylé suroviny. Hotový krém přeneste do dózy. PH hotového krému je cca 5,5.


Jak krém použít

Krém jsem používala 2 x denně, ráno a večer přímo na ekzém. Ekzém se vyhojil během jednoho týdne - wow - teď už potíráme jen večer. Hodně rychle se vstřebává, protože obsahuje poměrně malé procento olejové složky, ze které skoro polovinu tvoří aktivní látky na tukové bázi.


Proč uvedené suroviny


Světlicový olej - funguje jako výborný olej pro problematickou pleť a uklidňuje některé kožní problémy.


Hroznový olej - přesněji olej ze semen révy vinné. Použila jsem ho hlavně pro jeho lehkost a schopnost rychle pronikat do pokožky.


Granátový BIO CO2 extrakt - je bohatý na kyselinu punicovou, která je známá pro své silné regenerační a uklidňující vlastnosti.


Opuncia - lipoactiv - regeneruje pokožku do hloubky a obnovuje přirozený ochranný lipidový film.

Defensil Plus - aktivní látka která zklidňuje projevy přecitlivělé pokožky. Zmírňuje svědění, působí proti zánětlivým procesům a zmírňuje projevy atopického ekzému.


Aquarich - do 2 hodin doplní ztrátu vodu v pokožce, působí hloubkově a hlavně dlouhodobě.


Okurková šťáva - obsahuje značné množství minerálních látek, bojuje proti zarudnutí a vyrážkám. Má uklidňující, hydratační a osvěžující účinky.


Levandulová voda - je velmi osvěžující, zklidňuje podrážděnou pokožku a vykazuje mírné hojivé účinky.


Kde to všechno koupíte

Kde jinde než v mém eshopu Kosmetické suroviny. Tedy mimo zmíněného světlicového oleje, ale ten běžně koupíte ve zdravých výživách. Koupí surovin v mém eshopu podpoříte jeho rozvoj a rozšíření sortimentu.


Věřím, že krém pomůže i vám. Budu ráda, když mi napíšete.

2 367 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page