top of page

Zimní ochranný sprej na vlasy

Zima nesvědčí nejen pokožce, ale i vlasům. Pro jejich ochranu jsem sestavila recept, který vlasy nejen vyživí, ale i hydratuje a poskytne jim potřebnou péči tak, aby je chladné počasí nepoškodilo.

Rozpis na 100 ml

54 ml květinové vody (heřmánkové, levandulové, růžové...)

5 g K-Oleo

1 g Senzicare

Postup výroby

Veškeré pomůcky před výrobou řádně vydezinfikujeme. Do vyšší nádobky (ideálně kádinky nebo skleničky) odvážíme vodu a za stálého mixování, přidáme Lysofix, promixujeme (čím intenzivněji tím lépe, majonézový nástavec na tyčovém mixéru je super) přidáme ostatní suroviny - hemiskvalan s K-Oleo nakonec a znovu mixujeme (ideálně po dobu několika minut, nestačí jen provrčet). Nakonec přidáme konzervant. PH hotového výrobku s hydrolátem je cca 4,5 - 5.

Jednotlivé fáze se budou sice separovat, ale po protřepání trvá rozhodně déle, než se zase fáze oddělí. Není to tedy klasický dvoufázový produkt. Lysofix navíc zajistí dokonalou mléčnou emulzi, která se krásně rozprašuje.


Použití

Sprej se používá na mokré vlasy. Složení je sestaveno tak, aby vlasovému vláknu poskytlo opravdu potřebnou péči aniž by ho ale zatížilo. Vlasy navíc i nabydou na objemu, díky hráškovým peptidům.

Chelátované mikroprvky nejsou nezbytné, ale sprej obohacují o řadu látek. Jsou vhodné do všech produktů.


Vyzkoušeno mnou a naprostá spokojenost.


1 055 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page