top of page

Zahradní krém - na ruce

V minulém příspěvku jsem se s vámi podělila o svou vášeň v zahradničení. Tedy já těch vášní mám víc, ale zahradničení je jednou z nich :). Pokud zahradničíte také, tak asi máte ruce zrasované jako já. Rukavice nerukavice, stejně mám ruce vždycky od země. Navíc některé věci mi v rukavicích prostě dělat nejdou, nebo si je někam založím... No co vám mám povídat, prostě ruce trpí. Jenomže já jsem za prvé estét a za druhé pracuji mezi lidmi, v kanceláři, a k šatičkám a kostýmkům moc drsné a odřené ruce nejdou. Proto po každém odpoledni, kdy se lopotím na zahradě, musím věnovat péči i svým rukám, aby vypadaly krásně a aby si Kuba nemyslil, že ho místo matčiných rukou hladí struhadlo :). Samozřejmě mám tu výhodu, že si ruce hýčkám vlastním krémem. Množství je mimořádně na cca 60 ml, protože si ho dávám do tuby, která je obsahu právě 60 ml.

Rozpis na cca 60 ml

37 ml vody

10 kapek EO pomeranč

15 kapek EO citron

0,8 g Sensicare


Připravíme si vodní lázeň a dvě misky. Do první odměříme oleje a vosk, do druhé vodu a okurkovou šťávu a allantoin (nerozpustí se, ale je třeba ho dispergovat). Zahříváme obě misky do roztavení vosku. Vyjmeme, vlijeme vodní do olejové fáze a energicky mícháme. Pomůžeme si s miskou se studenou vodou. Jakmile začne emulze chladnout, přidáme panthenol. Mícháme do zchladnutí a nakonec přidáme konzervant a esenciální oleje.

PH hotového krému je cca 5,5 - 6. Pokud máte ruce opravdu zrasované, můžete avokádový olej nahradit měsíčkovým olejovým macerátem, ale pak raději o 0,5 g zvyšte množství glyceryl stearate citrate.


Panthenol a allantoin se postarají o hojivý a zklidňující účinek, okurková šťáva o potřebnou hydrataci, oleje o výživu a esenciální oleje doplní péči o pěstící účinky a jsou vhodné i pro posílení nehtů.

Věřím, že s podobným krémem budou Vaše ruce jako znovuzrozené. Díky za to, že čtete můj blog a že nakupujete u Kosmetických surovin. Jen díky tomu můžu vymýšlet stále nové recepty pro Vaší inspiraci.


1 660 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page