top of page

Vyrobte si krémový sprchový gel

Ne každému vyhovuje klasický sprchový gel. Po ty, kteří neustále bojují třeba s vysušující se pokožkou a nebaví je se po každém umytí natírat, je možným řešením i tento ne zrovna obvyklý sprchový gel.

Formulace

A

​Demineralizovaná voda

71,5

A

Glyceril stearate citrate

10

A

Glycerín

5

A

Xanthanová guma

0,5

B

Coco glucosid

10

B

Éterických olejů (vhodné jsou citrusy) - volitelná složka

2

C

Sensicare

1

Postup výroby

Formulace je uvedená v %, pro první dávku doporučuji udělat třeba jen 50 g a vyzkoušet :)

Do misky odměříme vodu a přidáme GSC - zahříváme ve vodní lázni do rozpuštění vosku. Do kádinky odměříme glycerín (lze použít i vlastní glycerínový extrakt) a xanthanovou gumu, promícháme. Misku s roztaveným GSC vyjmeme z vodní lázně a za stálého míchání přidáme směs glycerínu s xanthanovou gumou. Mícháme do zchladnutí. Poté opatrně vmícháme coco glucosid a EO. Nakonec přidáme konzervant. PH se pohybuje kolem 5. Místo GSC lze použít ještě Olivem 1000.


Použití

Jako klasický sprchový gel, jen je třeba uvézt, že gel moc nepění. Ona ale pěna je jen takové malé zaklínadlo, protože pěna jako taková nemyje, je to prostě jen komerční záležitost.

Můj osobní pocit z tohoto sprcháče je více než kladný. Mám poměrně suchou pokožku a gel příjemně překvapil. Dokonce si můžu dovolit se po sprše nenamazat, aniž bych se pak "pranýřovala" :)


Suroviny nakupujte v eshopu kosuro.cz , který je tu pro vás již více jak 7 let.


1 393 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page