top of page

Vymazlený kondicionér s keratinem

Máte pocit, že po zimě vaše vlasy potřebují doslova generálku? Říkáte si, že je radši ještě chvilku budete schovávat pod čepicí? Mám pro vás lepší řešení, a to v podobě vymazleného regeneračního kondicionéru, který vaše vlasy dostane zpět do pohody. Po pár použití sami uvidíte tu změnu. Podle návodu to zvládne každý i úplný začátečník. Tak metličku do ručky a jdeme na to, není proč otálet :).

Rozpis na cca 100 ml

6 g BTMS

0,8 g Sensicare


Postup výroby

Mimo to budeme potřebovat dvě misky, nejlépe kapučínovač, metličku, dezinfekční prostředek, vodní lázeň, váhu a samozřejmě obal na hotový produkt. Doporučuji větší lahvičku s dávkovačem - dělala jsem dvojitou dávku.

Postup výroby je jednoduchý. Do jedné misky odvážíme první tři suroviny, do druhé vodu. Dáme obě do vodní lázně a zahříváme do roztavení BTMS. Následně misky vyjmeme, vlijeme vodní do olejové fáze a intenzivně mícháme. Po vytvoření emulze (mléčná kapalina) si můžeme pro urychlení chlazení pomoci větší miskou s ledovou vodou, do které misku, kde emulzi mícháme, vložíme. Jakmile směs prochladne a zhoustne, přidáme panthenol, keratin a hedvábí, konzervant a 4-5 kapek kyseliny mléčné. Chcete-li, přidejte i esenciální oleje (rozmarýn, citron, levanduli, ylang-ylang...)

Hotový produkt při použití uvedených surovin od nás má pH 4,5-5. Pokud používáte jiné vody, může se pH lišit.


Jak kondicionér použít

Používá se jako každý jiný kondicionér. Vetřete přiměřené množství do umytých vlasů, nechte několik minut působit a opláchněte vlažnou vodou. Vlasy budou krásně jemné a při pravidelném používání opravdu posílené a krásně lesklé.


Kde koupíte suroviny a pomůcky

Kde jinde než v mém eshopu Kosmetické suroviny. Koupí surovin v mém eshopu podpoříte nejen rozšíření sortimentu, ale hlavně budete mít ZDARMA k dispozici mnohem víc návodů na skvělé kosmetické produkty, informace a videa, které nikde jinde nenajdete. Nyní například běží videoseriál, který vám nahradí kurz výroby vlastní kosmetiky - hledejte pod záložkou videa. Nový díl bude vždy v neděli na Fcb, následně i na blogu...


Proč uvedené suroviny

Hemiskvalan - Poskytuje ochranu barvy vlasů, snižuje krepatění, poskytuje tepelnou ochranu a  zabraňuje poškození vlasového vlákna

Sacha Inchi - vyhlazuje vlasové vlákno,  dodává mu pružnost, větší objem a poskytuje vlasům hedvábný lesk.

Hydrolyzovaný keratin - zvyšuje lesk, vyživuje vlasovou pokožku, snižuje její podráždění, usnadňuje rozčesávání

Hydrolyzované hedvábí - zvyšuje lesk vlasů, změkčuje je a dodává jim hedvábnou strukturu

Panthenol - spolu s keratinem posiluje vlasové vlákno, stimuluje růst vlasů

2 269 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page