top of page

Vitamínové hydratační sérum s vyhlazujícím účinkem

Juchů, je JARO :) Taky vám srdce plesá radostí? Včera jsem lezla po zemi a očichávala první fialky - už se těším, jak jich vykvete víc, protože pak vyrazím na sběr. Ale teď zpátky. Na jaře je třeba doplnit vitamíny a minerály, zevnitř, i vně. Vnitřně se můžeme nadopovat čerstvými bylinkami v podobě popence, bršlice nebo ptačince - přidejte si je do zeleninového salátu, no a vně lze doplnit vitamíny třeba díky séru, které jsem vymyslela pro jarní období. Navíc jsem ho vylepšila o vyhlazující suroviny, takže po vstřebání bude vaše pleť heboučká jako samet. Sérum je jednoduché na výrobu, takže úspěch zaručuji i úplným začátečníkům.

Rozpis na 100 g

1 g Sensicare


Postup výroby

Tentokrát vám bude stačit jen jedna miska, metlička, setinková váha, dezinfekční prostředek, lahvička s dávkovačem nebo jiným uzávěrem, pH metr pokud změníte složení a hlavně NADŠENÍ :)


Do misky si odměříme prvních 5 surovin, rozmícháme (vitamín se musí rozpustit a silica dispergovat), poté přidáme Lecigel a mícháme do zhoustnutí. Nakonec přidáme konzervant. PH hotového produktu je cca 5. Pokud změníte složení, je lépe pH změřit znovu.


Hotový produkt přendáme do vhodné lahvičky. Vydrží nám cca 3 měsíce, ale věřím že ho spotřebujete dříve.


Použití

Sérum se používá ráno, osvědčilo se mi ho nanášet po vstřebání krému, taková závěrečná vitamínová bomba. Pokud byste ho chtěli používat i večer, vynechte silicu. Také pozor na dávkování vitamínu C, pokud ho dáte více, pH klesne dolů a ne každému bude produkt s kyselejším pH vyhovovat, může i dráždit.


Vitamín C má mnoho skvělých účinků - namátkou zabraňuje stárnutí pokožky způsobené sluneční světlem, stimuluje syntézu kolagenu, silný antioxidant, zachycuje volné radikály, působí protizánětlivě, chrání buněčnou DNA, vyrovnává tón pleti, snižuje tmavé skvrny.


Růžovou vodou jsem se rozmazlila - většinou totiž používám své vlastní hydroláty, ale tentokrát jsem si řekla, Suchá, Ty si to zasloužíš :).


O Hydroselle jsem natočila pěkné video. Je to úžasná surovina s hydratačními účinky a funguje úplně jinak, než ostatní suroviny. Pokud jste tedy ještě nenarazili na tu svou hydratační surovinu, doporučuji ji vyzkoušet.


Chelátované mikroprvky dodají pleti slušnou dávku minerálů. Namísto nich můžete vyzkoušet novinku v podobě hydrolyzovaných perel.


Uznávám, že tentokrát se nejedná o zrovna levnou záležitost. ALE za prvé je jaro a je potřeba si koupit něco nového, aby nás beránek nepokakal (to říká moje mamka). Nové oblečení teď nikam moc nevyneseme, tak proč nekoupit nové suroviny a neinvestovat do sebe, do svého pocitu, za druhé je opravdu třeba doplnit vitamíny a za třetí, dámy, my si opravdu zasloužíme se rozmazlovat. Musíme si teď udělat radost, když suplujeme učitele, kuchařky, vychovatelky a krapet padáme na ústa...


Věřím, že se vám bude nový recept líbit. Navíc je to tzv. recept týdne, takže od 29.3. do 4.4.2021 koupíte suroviny z receptu (mimo konzervantu) o 10 % levněji.




Tip

Více informací o bylinkách v kosmetice najdete v mém e-booku Bylinky v kosmetice


Děkuji, že nakupujete v mém eshopu Kosmetické suroviny. Koupí surovin v mém eshopu podpoříte nejen rozšíření sortimentu, ale hlavně budete mít k dispozici mnohem víc návodů na skvělé kosmetické produkty, informace a videa, které nikde jinde nenajdete.

Novinkou je možnost koupit plnospektrální kapky CBD+. CBD+ pomáhá od pracovního stresu, při regeneraci organismu po sportovní zátěži a při rekonvalescenci. CBD+ je výbornou látkou pro posílení imunity. Je hojně používaný jako doplněk stravy a v kosmetickém průmyslu, kde má hojivé účinky. Plné spektrum (full spectrum) obsahuje až 500 látek z toho 100 kanabinoidů, oproti jediné látce CBD. Z důvodu

nepodporování prodeje těchto kapek platebními branami, jsou kapky prodávány ZDE.



2 425 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page