top of page

Výživná peelingová pasta

Aktualizováno: 10. 9. 2022

Milujete hladkou a vyživenou pokožku? Pokud ano, pak vás jistě zaujme recept na výživnou peelingovou pastu, díky které bude vaše pokožka hebká jako samet a měkká na dotek. Recept je velmi jednoduchý a určitě ho zvládne každý začátečník

Rozpis na 100 g


éterický olej (vhodný je třeba grapefruit, jalovec) v množství 20 kapek


Postup výroby


Do vydezinfikované misky si odvážíme olej, bambucké máslo a cetearyl alkohol. Suroviny necháme ve vodní lázni rozehřát. Vyjmeme, přidáme Resplantu (má čisticí účinek) pořádně rozmícháme, přidáme bambusový peeling a buď šokově zchladíme v ledničce či mrazáku, nebo mícháme v ledové vodní lázni do zpastovatění. Pokud šokově zchladíme, průběžně promícháváme. Ve chvíli, kdy směs zpastuje, přidáme éterický olej či jejich směs.

Hotový produkt přeneseme do vydezinfikované 100 ml dózy.


Šokové zchlazení nebo trpělivé vymíchání zabrání krystalizaci (krupičkovatění) bambuckého másla, které to jinak s oblibou dělá.


Pokud by se vám pasta zdála být příliš tuhá, lze ubrat cetearyl alkohol nebo bambucké máslo ve prospěch oleje - pohrajte si s recepturou. Do peelingu lze použít i oleje s končící expirací. Přeci jen spotřeba peelingu je větší a produkt se rychle spotřebuje.


Po použití peelingu není třeba pokožku dále umývat, stačí jen peeling smýt teplou vodou. Resplanta má jemné čisticí účinky a peeling je tak 2 v 1. Nejen, že bude Vaše pokožka krásně jemná, ale i čistá bez klasických tenzidů. Peeling je vhodné používat 1-2 x týdně, a nanáší se přiměřené množství na vlhkou pokožku.



1 342 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page