top of page

Tělový zklidňující krém

Aktualizováno: 28. 10. 2022

Tělové krémy si vyrábím dle potřeby. Někdy zvolím úplně minimalistický recept, někdy se trochu rozmazlím. Většinou volím větší podíl tukové fáze, protože na rozdíl od pokožky na obličeji má pokožka zbytku těla tendenci být více dehydratovaná a větší podíl tukové fáze vytváří lepší lipidový film. Čistě hydratační krémy mi moc nevyhovují a když už mám pocit, že potřebuji přeci jen té hydratace víc, natřu se před krémem hyaluronovým sérem. Jak jsem psala, někdy se rozmazlím.

Rozpis na 100 ml

2 g premixu z měsíčkového CO2 extraktu (jak na premix se dočtete zde)


Postup výroby

Nachystejte si jednu misku a metličku. Vše pečlivě vydezinfikujte. Do misky odvažte vodu a emulgátor, vložte do vodní fáze a jemně míchejte metličkou za stálého zahřívání. Voda by neměla vřít, jen max perlit. Po rozpuštění vosku misku vyjměte a emulzi vymíchejte do zchladnutí do podoby lehoučkého mléko krému :) Po zchladnutí (můžete urychlit ponořením do misky s ledovou vodou) přidejte zbytek surovin a opět promíchejte. PH se pohybuje kolem 5 - 5,5 Hotový krém přendáme do vydezinfikované 100 ml dózy, nebo lahvičky s větší pumpičkou (pak je lepší dvojitá dávka).

Na co krém využít

Jak už sám název napovídá, používám ho jako výživnější, ale stále dobře vstřebatelný krém pro zklidnění pokožky. CO2 extrakt pokožku spolehlivě zklidní - využila jsem v mrazivém počasí, kdy mě začala svědit pokožka celého těla. Po aplikaci znatelná únava a po 3 dnech bylo po svědění.

Suroviny a pomůcky

Děkuji, že nakupujete v mém eshopu Kosmetické suroviny. Koupí surovin v mém eshopu podpoříte nejen rozšíření sortimentu, ale hlavně budete mít k dispozici mnohem víc návodů na skvělé kosmetické produkty, informace a videa, které nikde jinde nenajdete.



807 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page