top of page

Tělový balzám, který taje jako máslíčko

Aktualizováno: 16. 12. 2021

Připadáte si tak trochu jako sušinka? Pak mám pro vás první ze dvou tělových produktů, které dostanou vaši kůži do pohody :). Začneme pěkně z gruntu, balzámem na noční péči. Je to od pohledu hustoň, ale už v dlani taje jako máslíčko. A ten pocit po jeho vstřebání. To prostě musíte vyzkoušet, protože popsat se to nedá. Připravte si proprietky a jdeme na to.

Rozpis surovin na 100 ml dózu

pořádná kapka čistého vitamínu E


Postup výroby

Připravte si nerezovou misku, vodní lázeň, váhu a dezinfekční prostředek (líh, nebo něco podobného), metličku a dózu. Do misky odvažte prvních pět surovin a dejte do vodní lázně. Zahřívejte tak dlouho, než se vše úplně rozpustí. Misku potom vyjměte a položte jí nejlépe na složený ručník nebo utěrku.


Nyní přidejte zbytek surovin, pořádně promíchejte a šoupněte to do mrazáku. Nevynechávejte tenhle krok. Okamžité zchlazení zabrání krupičkovatění bambuckého másla. V mrazáku nechte jen chvilku, jen co začnou bělat okraje. Opět pořádně promíchejte a znovu dejte do mrazáku. Jakmile vám vznikne pasta, přeneste balzám do dózy. Je třeba balzám prošlehat a opravdu stačí jen metličkou, bude pak opravdu doslova jako máslíčko. Nechte úplně vychladnout. Pokud chcete, můžete přidat i několik kapek esenciální oleje - šalvěje muškátové, geránia apod.


Jak balzám použít

Používá se jako noční péče na ještě vlhkou pokožku po umytí. V letní verzi je dobré přidat o cca 5 gramů kakaového másla více na úkor některého z olejů. Balzám je poměrně měkký a při styku s pokožkou doslova a do písmene taje. Balzám úžasně regeneruje pokožku, aniž by ale zanechával příliš mastný pocit. To díky rýžovému pudru.


TIP navíc - pokud máte opravdu suché vlasy, pak vyměňte avokádový olej za olej Sacha Inchi a vetřete si trošíčku balzámu do vlasů. Budou vám za to vděčné.

Proč uvedené suroviny

Bambucké máslo - podporuje proces hojení, uklidňuje podrážděnou pokožku a regeneruje ji

Kokosový olej - změkčuje pokožku, velice dobře se vstřebává

Kakaové máslo - má regenerační účinky a pomáhá udržovat přirozený lipidový film na pokožce

Avokádový olej - je vynikajícím aktivním, výživným, ochranným a restrukturalizačním olejem proti stárnutím

Mandlový olej - vyživuje a chrání před vysoušením, zjemňuje, osvěžuje a podporuje procesy hojení.

Rýžový pudr - snižuje mastný pocit na pokožce


Takové malé promo :)

Více informací o bylinkách v kosmetice najdete v mém e-booku Bylinky v kosmetice. Nevíte si rady s formulacemi, nevíte, které suroviny jsou pro vás vhodné? Využijte možnosti on-line konzultací.


Děkuji, že nakupujete v mém eshopu Kosmetické suroviny. Koupí surovin v mém eshopu podpoříte nejen rozšíření sortimentu, ale hlavně budete mít k dispozici mnohem víc návodů na skvělé kosmetické produkty, informace a videa, které nikde jinde nenajdete.


Novinkou je možnost koupit plnospektrální kapky CBD+. CBD+ pomáhá od pracovního stresu, při regeneraci organismu po sportovní zátěži a při rekonvalescenci. CBD+ je výbornou látkou pro posílení imunity. Je hojně používaný jako doplněk stravy a v kosmetickém průmyslu, kde má hojivé účinky. Plné spektrum (full spectrum) obsahuje až 500 látek z toho 100 kanabinoidů, oproti jediné látce CBD.




1 616 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page