top of page

Tajemství zářivé pleti krásek z dálného východu

Aktualizováno: 2. 2. 2020

Musím se k něčemu přiznat. Jestli jsem kdy někomu něco záviděla tak je to krásná pleť dívek a žen dálného východu. Je to do značné míry dáno jak jejich životním stylem, tak specifickou péčí o pleť. Asiatky jsou proslulé tzv. vrstvením, kdy na pleť postupně vrství mnoho produktů. Navíc tamější výrobci kosmetiky a surovin patří mezi nejlepší v oboru. Suroviny jsou z větší části přírodního původu, a pokud je v produktech obsažena "syntetika", pak se jedná většinou o surovinu biotechnologického původu. Suroviny jsou často oceňovány prestižními cenami na mezinárodních veletrzích a přinášejí inovativní řešení pro různé "problémy". Jednu z mnoha lahůdek bych vám teď ráda představila. Vzbudila jsem ve vás zvědavost? Tak čtěte dál...

Fotku jsem vybrala záměrně, protože zmíněná lahůdka se vyrábí z mandarinek. Jedná se o extrakt, který získal v roce 2013 prestižní ocenění na mezinárodním veletrhu surovin v Paříži, za inovativní surovinu.


Extrakt se od té doby stál stálicí kosmetického průmyslu, protože jeho účinky jsou opravdu fascinující. Doslova a do písmene vyhlazuje pleť a působí v podkoží tak, že světlo, které dopadá na pokožku se od ní z větší části odráží. Díky tomu pleť doslova září. Používá se pouze 1% koncentrace, což opravdu není moc.


Vyhlazující účinek je vidět na fotce, kterou se dokumentovala účinnost.

Díky vyhlazujícímu účinku a následnému odrazu světla se navíc opticky redukují pigmentové skvrny, které trápí mnoho lidí.


Surovina je rozpustná ve vodě a je tak vhodná jak do krémů s vodní složkou, ale také do různých hydratačních sér. Přidává se ke konci emulgace, může se přidat do hotového výrobku a mně osobně se osvědčila v hyaluronovém séru, do kterého jsem jí jednoduše přidala.


Složení extraktu je následující: Butylene glycol (extrakční zvlhčující činidlo, které je velmi dobře snášeno pokožklou a patří mezi organické alkoholy), voda, Citrus Reticulata peel extract


Pokud vás surovina zaujala, pak jí můžete nyní dostat dárkem k objednávce z mého eshopu, rovnou cca 30 g balení. Nelze jí normálně koupit, proč si jednoduše nechám pro sebe :). Díky omezenému množství bych ale s nákupem neváhala, protože stojí za vyzkoušení.

864 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page