top of page

Tělový balzám nejen pro suchou pokožku

Aktualizováno: 9. 12. 2021

Musím se přiznat k tomu, že miluju tělové balzámy, všeho druhu. Mám sušší pokožku, takže hydratace, změkčování a promazávání je pro mě nezbytné. Ráda taky zkouším nové suroviny a protože se mi před cca 3 měsíci dostal do ruky Sapogel, vrhla jsem na vymýšlení receptů právě s touhle surovinou. První várku hotových produktů jsem už vypotřebovala a na své pokožce doslova a do písmene otestovala, takže teď je řada na tom, abych postupně začala zveřejňovat ty, se kterými jsem spokojená.

Rozpis na 100 g

20 g Sapogelu

22 g caprylisu

volitelně EO na ovonění


Postup výroby

Veškeré pomůcky před výrobou řádně vydezinfikujeme. Do misky odvážíme Sapogel a za stálého míchání, přidáme po částech směs olejů a másel, které je třeba před použitím roztavit. Nemusíte se bát pomalinku do Sapogelu vlévat ještě hodně teplou směs.


Je třeba postupovat opravdu velmi pomalu a hlavně zpočátku přidávat směs olejů doslova po ml. V opačném případě dojde k tomu, že se směs nespojí a to ani dodatečně, pokud byste použili mixér. Na vymíchání vám stačí malá metlička. Balzám do druhého dne zmatní - díky obsahu rostlinných másel.


Tip

Pokud budete chtít použít jiný olej místo sezamového, samozřejmě můžete. Doporučuji ale ponechat vždy caprylis, popřípadě ten vyměnit za skvalan, nebo coco silicon.


Použití

Balzám se používá na suchou pokožku, klasickým roztíráním. Díky obsahu Sapogelu nejen pokožku promašťuje, ale i hydratuje.


Takové malé promo :)

Více informací o bylinkách v kosmetice najdete v mém e-booku Bylinky v kosmetice. Nevíte si rady s formulacemi, nevíte, které suroviny jsou pro vás vhodné? Využijte možnosti on-line konzultací.


Děkuji, že nakupujete v mém eshopu Kosmetické suroviny. Koupí surovin v mém eshopu podpoříte nejen rozšíření sortimentu, ale hlavně budete mít k dispozici mnohem víc návodů na skvělé kosmetické produkty, informace a videa, které nikde jinde nenajdete.


Novinkou je možnost koupit plnospektrální kapky CBD+. CBD+ pomáhá od pracovního stresu, při regeneraci organismu po sportovní zátěži a při rekonvalescenci. CBD+ je výbornou látkou pro posílení imunity. Je hojně používaný jako doplněk stravy a v kosmetickém průmyslu, kde má hojivé účinky. Plné spektrum (full spectrum) obsahuje až 500 látek z toho 100 kanabinoidů, oproti jediné látce CBD.




1 648 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page