top of page

Švestkový denní krém

Švestkobraní pokračuje. Jak jinak si vysvětlit to, že jsem propadla vymýšlení krémů se švestkovým olejem. Ne, mně je to jasné. On totiž tak nádherně voní, že se to jinak nedá. Určitě se tedy dočkáte i nočního krému, a pak to bude zase o něčem jiném, slibuji :). A dávka je rovnou na 100 ml, ponesu ho i kamarádce, ať si také užije.

Rozpis na 100 ml

0,3 g Oligo HA

67 ml vody

20 kapek Sensicare


Na postupu si tentokráte dáme trochu záležet. Nejdříve si odlijeme cca 20 ml vody, ve které rozmícháme kyselinu hyaluronovou i Oligo HA a necháme cca 10 minut. Rozmíchat je třeba hlavně první kyselinu, která při styku s vodou okamžitě geluje, tak to mějte na paměti.


Připravíme si vodní lázeň a dvě misky. Do první odměříme oleje a vosk, do druhé zbytek vody a čajový extrakt. Zahříváme obě misky do roztavení vosku. Vyjmeme, vlijeme vodní do olejové fáze a energicky mícháme. Pomůžeme si s miskou se studenou vodou. Jakmile začne emulze chladnout, přidáme gel z hyaluronky, CO2 extrakt a Lift - lipoaktiv. Mícháme do zchladnutí a nakonec přidáme konzervant.


PH hotového krému je cca 5,5. Pokud vás netrápí vrásky, vyměňte Lift lipoactiv za ovesné lipidy (ty klidně dejte rovnou do olejové fáze). Krém při výše uvedeném složení je vhodný pro 30+. Extrakt ze zeleného čaje dodá pleti spousty antioxidantů. Je vhodný pro normální i suchou pleť, majitelky pleti citlivé nechť raději provedou test kožní snášenlivosti - je tam dost kyseliny HA, tak aby to nedělalo zle :). Pro aknózní pleť krém moc není, budu muset něco nakombinovat pro ni, ať podělím všechny.


Jak se vám líbí složení? Zkusíte ho?


1 443 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page