top of page

Snadný recept na sprej na modřiny

Trpíte na modřiny? Pak vám jistě přijde vhod recept na urychlení jejich vstřebávání. Před cirka dvěma týdny jsem měla úraz, jehož výsledkem byla modřina přes skoro celé stehno a otok, který bych nepřála nikomu. Otok si bohužel nakonec vyžádal chirurgický zásah - no není mi už 20, takže se prostě nechtěl mrška vstřebat, ale myslím si, že díky spreji byla a je celá léčba o dost rychlejší.

Je pravdou, že jsem původně zamýšlela zveřejnit i fotku modřiny a otoku, ale když už i lékaři v Motole souhlasně se mnou prohlásili, ježiš, to je hnusný, tak jsem od myšlenky rychle upustila...

Rozpis na 100 ml

4 g extraktu kostivalu v pentylene glycolu

5 g aloe extraktu

20 kapek Senzicare

20 kapek EO levandule


Postup výroby

Připravte si kádinku, váhu a dezinfekční prostředek (líh, nebo něco podobného). Bokem si připravte misku a vodní lázeň - budete to potřebovat na výrobu bylinného extraktu.

Bylinný extrakt si připravíme 15 minutovou macerací směsi 5 g pudru z kostivalu a 45 g pentylene glycolu ve vodní lázni. Celý postup najdete v tomto videu. Proč právě tento extrakt? Jedná se o nejrychlejší maceraci, při které se navíc do média (pentylenu) dostanou látky rozpustné jak v oleji, tak ve vodě. Následně do kádinky odvážíte požadované množství vychladlého a přefiltrovaného extraktu, hydrolátu, aloe extraktu, esenciálního oleje a konzervantu. Hotovou směs přelijete do lahvičky a uzavřete sprejovým uzávěrem.

Před použitím je třeba lahvičku protřepat , esenciální olej se bude držet nahoře a oddělovat se od surovin na vodní bázi.

Nic víc. Jak můžete sami vidět, je to opravdu jednoduchá záležitost. PH hotového spreje je cca 5,5 - 6, bude ale záležet na použité vodě.


Jak sprej použít

Jednoduše nastříkejte opakovaně na postiženou pokožku. Sprej je sestaven tak, aby urychlil vstřebávání modřin a snížil otok. Pokud nemáte rádi sprej, lze roztok zahustit do podoby gelu Sucraclearem nebo xanthanovou gumou.


Kde koupíte suroviny a pomůcky

Kde jinde než v mém eshopu Kosmetické suroviny. Koupí surovin v mém eshopu podpoříte nejen rozšíření sortimentu, ale hlavně budete mít k dispozici mnohem víc návodů na skvělé kosmetické produkty, informace a videa, které nikde jinde nenajdete.


Proč uvedené suroviny

Bylinný extrakt - kostival je bylina, která působí proti otokům.

Hydrolát z helichrysum -je osvědčenou surovinou urychlující vstřebávání modřin

Aloe extrakt - celkově urychluje hojení

EO levandule - působí proti otokům a rovněž urychluje hojení


Nezapomeňte návod sdílet, děkuji :)

642 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page