top of page

Rychlý způsob jak vypnout pleť

Aktualizováno: 24. 6. 2020

Dneska ráno jsem stála před zrcadlem a mimo obvyklé myšlenky - no modelína z Tebe už fakt nebude - jsem musela sebekriticky přiznat, že musím něco udělat, nebo se mě na Halloween leknou i bez masky. Poněkud povadlá pleť, navíc zmuchlaná od polštáře, trochu viditelnější vrásky - prostě žádná dvacítka. Jste zvědaví, co jsem vymyslela? Tak čtěte dál.

Pokud se při pohledu do zrcadla potýkáte s podobným problémem, určitě vám přijde vhod recept na rychlou masku, díky které budete mít pleť během 15 minut vypnutou, na dotek měkoučkou a prozářenou. Je jednoduchá, super účinná a navíc je 100% přírodní.


Rozpis surovin na jednu masku


3 lžičky (lžička o objemu 5 ml) kaolínu

1 lžička tekutého medu

cca 2 lžičky oblíbené květinové vody


Postup výroby

Do misky odměřte kaolín a rýžový pudr. Do prášků postupně přimíchejte zbylé suroviny, vody dejte tolik, aby vznikla kaše, která se bude hezky roztírat po pokožce.


Jak masku použít

Maska je určená k okamžitému použití, žádné skladování. Prostě ji hned naneste, nejlépe štětcem, na vyčištěný obličej a krk. Nechte působit cca 15 minut. Masku potom opláchněte vlažnou vodou a pleť ošetřete hydratačním krémem, nejlépe vlastní výroby. Užíváte si tu proměnu? Pleť je po masce opravdu vypnutá, na dotek měkoučká a vyživená.


Proč uvedené suroviny

- kaolín má výrazné čistící účinky, pleti dodá dávku minerálů a uklidňuje citlivou pleť. Do masek ho používám poměrně často. Klidně ho nahraďte jiným jílem, který máte rádi.


- rýžový pudr dodá pleti jak řadu minerálů, tak sacharidů/cukrů. Navíc prozařuje pleť. Jestli máte pleť opravdu suchou a hodně citlivou, pak ho vyměňte za ovesné hedvábí. Obsahuje totiž hodně tuků a na citlivou pleť působí jako hotový balzám.


- med je neuvěřitelnou surovinou, která má v sobě tolik látek, že by jen jejich výčet vydal na samostatný článek. Mimo jiné působí hojivě, je antibakteriální, plný pleti prospěšných sacharidů/cukrů, řadu minerálů, hydratuje a zvláčňuje pokožku, má čistící účinky. No je toho prostě mraky.


- olej lisovaný za studena jsem záměrně neuvedla jaký. Tady se totiž můžete doslova rozšoupnout a hlavně se rozmazlujte. To je rozkaz! Použijte arganový, švestkový, šípkový, jojobový, skvalan... Použijte takový, který vám dělá nejen dobře, ale hlavně pleť rozmazlí. Ne že by nebyl kvalitní mandlový olej dobrý, ale maska je o rozmazlování a dopřávání si. Tak si dopřejte, zasloužíte si to.


- květinová voda je do jakékoliv kosmetiky 100x lepší než normální voda, protože obsahuje řadu cenných látek. Použijte svou oblíbenou růžovou, levandulovou, jasmínovou, pomerančovou nebo jakoukoliv jinou. Stejně jako med dodá pleti potřebnou dávku hydratace a dle druhu i řadu látek, které vaše pleť potřebuje.


Kde to všechno koupíte

Kde jinde než v mém eshopu Kosmetické suroviny. Nebudu si přeci na nic hrát a napíšu to rovnou. Za reklamu mě nikdo neplatí a za svoje suroviny ručím. Tak proč se schovávat :)


Líbí se vám maska? Z čeho připravujete svoje masky vy? Pochlubte se vlastním receptem a nezapomeňte recept sdílet, ať ze sebe máme dobrý pocit a ať z nás chlapi šílí.

3 014 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page