top of page

Dvoufázová péče na tělo

Skvělá péče o pokožku celého těla, kterou i s odměřením vyrobíte za dvě minutky. Už žádné výmluvy, že na vlastní výrobu kosmetiky nemáte čas, nebo že to nezvládnete. Zvládnete, věřte mi, protože u tohoto produktu odpadá emulgace, a proto to zvládne i naprostý začátečník.Tak vzhůru do toho, aby jste si mohli vychutnat ten báječný pocit nádherně vláčné pokožky. A klidně vyrobte dvojitou dávku, protože když už máme toho Valentýna, tak můžeme rozmazlit i své muže (samozřejmě že nejen při svátku sv. Valentýna). Ono nenechte se mýlit, i muži o sebe rádi pečují, jen jim možná výroba kosmetiky přijde zženštilá. Kdyby ne, tak se omlouvám :).

Nenechte se mýlit, opravdu se jedná o dvoufázovou péči. Jen je to vyfoceno bezprostředně po promíchání, než jsem to nalila do 200 ml lahvičky (se to tam jen tak tak vešlo...)


Rozpis na 200 g (cca 220 ml)


62 ml vody

volitelně parfém do kosmetiky nebo esenciální olej


Postup výroby je velmi jednoduchý. Do čisté nádoby, nejlépe nějaké kádinky, postupně odvážíme veškeré suroviny a řádně promícháme. Nalijeme do vydezinfikované 200 ml lahvičky a uzavřeme.

PH hotového produktu je cca 6,5. Jako konzervant jsem zde použila Senzicare NAT, který je 100 % přírodní a pro dvoufázové produkty je naprosto ideální. Navíc funguje ve velmi širokém rozmezí pH od 3 do 10, takže s ním vám v podstatě odpadne měření pH. Nikdy se mi totiž nestalo aby nějaký dvoufázový produkt překročil jak horní, tak dolní hranici uvedeného pH :).


Tak a teď proč jsem volila suroviny, jak jsem volila. Vycházela jsem hlavně z toho, že péči si budu s sebou nosit do bazénu, kde se ráchám v šíleně chlorované vodě, která mě vysušuje tak, že moje pokožka vypadá jak pergamen. Na druhou stranu potřebuji něco, co se poměrně rychle vsákne, pokožku vyživí, zregeneruje, zhydratuje, obnoví přirozený film a navíc zpevní. I když to na první pohled vypadá jako dort Pejska a Kočičky, opravdu to tato kombinace surovin dokáže splnit, aniž by se to vzájemně tlouklo.


Kombinace olejů velmi dobře proniká do pokožky, pokožku vyživuje a regeneruje. Strong Skin zpevňuje, glycerín a čajový extrakt hydratuje a navíc dodá pokožce dávku antioxidantů a působí proti předčasnému stárnutí, Cleomilk skvěle obnovuje hydro-lipidový film a koloidní oves pokožku nejen že obohatí o cenné látky, ale navíc jí i senzoricky zjemní. Třešničku na dort dodá produktu pak vhodně zvolená parfemace. Pro muže nechte buď přírodní, nebo bych volila něco fresh - máta s citronem není špatná kombinace.


Věřím, že si tento produkt zamilujete a že mi dáte vědět, jak jste spokojení.







533 zobrazení2 komentáře

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page