top of page

Rosacea - krém na zklidnění

Mám to štěstí, že se s tímto problémem nepotýkám, ale dokážu si představit, jak může jiné potrápit. Aktivních látek, které s tímto problémem bojují, je jak šafránu, ale kdo hledá, najde. Povedlo se mi sestavit krém, který obsahuje zklidňující suroviny zaměřené právě na pokožku s rosacea a věřím, že vám bude k užitku.

Rozpis surovin na 50 ml

2-3 kapky kyseliny mléčné

10 kapek Senzicare


Postup výroby

Nachystejte si dvě misky, metličku, dózu a vodní lázeň. Pomůcky pečlivě vydezinfikujte třeba vysokoprocentním lihem. Do misky odvažte růžovou vodu, Fucogel, do druhé ovesné lipidy a Olivoil. Obě misky vložte do vodní lázně a zahřívejte, dokud se olivoil nerozpustí. Poté do misky s olejem přidejte Diam a nechte rozpustit. Misky vyjměte z vodní lázně, vlijte vodní fázi do olejové a míchejte do podoby krému ( po vytvoření mléčné emulze lze urychlit vložením do misky s ledovou vodou). Poté přidejte zbytek surovin. PH se pohybuje kolem 5,5. Hotový krém přendáme nejlépe do 50 ml vydezinfikované dózy.

Jak krém používat

Krém se používá, 2x denně. Doporučuji provézt test kožní snášenlivosti a je na místě upozornit, že má poněkud zvláštní odér, který nemusí všem vyhovovat.

Uvedené suroviny působí ve vzájemné harmonii. Hlavní aktivní složkou je Diam, který přímo působí proti rosacea, arnikový CO2 extrakt velmi dobře uklidňuje citlivou a napjatou pokožku i při velmi nízkém dávkování, brutnákový CO2 extrakt má revitalizační a ochranné vlastnosti, ovesné lipidy mimo jiné usnadňují pronikání aktivních látek do podkoží a udržují strukturu buněčné membrány, fucogel sloužá jako hydratační složka a navíc zlepšje senzorické vlastnosti emulze, růžová voda je z mého pohledu jednou z nejlepších květinových vod, je vhodná i pro tu nejcitlivější pokožku, olivoil je velmi jemný samoemulgující emulgační vosk, který navíc na pokožce vytváří strukturu tzv. "tekutých krystalů" díky čemuž se vytváří ochranný film. Navíc se s ním velmi dobře pracuje. Kyselina mléčná je pro snížení pH na požadovanou hodnotu.

Suroviny a pomůcky

Děkuji, že nakupujete v mém eshopu Kosmetické suroviny. Koupí surovin v mém eshopu podpoříte nejen rozšíření sortimentu, ale hlavně budete mít k dispozici mnohem víc návodů na skvělé kosmetické produkty, informace a videa, které nikde jinde nenajdete.

1 295 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page