top of page

Péče po spálení od sluníčka

Také jste se už těšili na sluníčko? Já moc, ale je třeba se krapet před ním chránit. Když už se ale přeci jen stane, že se na slunci žahneme, mám tady pro vás rychlou pomoc v podobě spreje, který nejen uleví, ale hlavně pokožku rychleji zregeneruje. Výhodou spreje je, že si jej může vyrobit ve chvilce opravdu každý, i úplný začátečník.

Rozpis na cca 100 ml


Postup výroby

Připravíme si nejlépe měrnou kádinku, nebo vyšší skleničku, kapučínovač (lepší je mixér s úzkým majonézovým nástavcem), váhu a lahvičku se sprejovým uzávěrem. Vše řádně vydezinfikujeme vysokoprocentním lihem.

Odvážíme první 4 suroviny a za pomoci kapučínovače rozmícháme Lysofix ve vodní fázi. Je to lepší než pouhé rozmíchání metličkou, ale když nebudete mít "vrtítka" po ruce, postačí to. Následně za stálého míchání přidáme Celligent, konopný olej, rakytníkový CO2 extrakt a konzervant. Rakytníkového CO2 extraktu opravdu jen 1 g, poměrně dost barví.


Při míchání kapučínovače se směs trochu napění, počítejte s tím. Před přelitím do lahvičky je pak třeba počkat, než pěna slehne :).


PH hotového spreje je cca 5,5 a sprej při dodržení hygienických zásad vydrží minimálně 3 měsíce.


Použití

Sprej je třeba před použitím protřepat, protože i když je Lysofix emulgátor, bez vysokých otáček a přidání xanthanové gumy emulzi neudrží. Na druhou stranu ale dokáže po protřepání emulzi nějakou dobu udržet, pokožku zvláčňuje a napomáhá vtahovat účinné látky do podkoží. Sprej po protřepání nanášíme na postižená, sluncem spálená místa.


Sprej je sestaven tak, aby opravdu přinesl úlevu a díky Celligentu se řadí mezi velmi vysoce účinnou péči, srovnatelnou s velmi drahými produkty z lékárny. Celligent je výborný i jako prevence. Pokud se tedy rádi vystavujete sluníčku, vyzbrojte se jím.


Suroviny nyní můžete do 13.6.2021 koupit za výhodnější cenu - využijte výhod receptu týdne.


Takové malé promo :)

Více informací o bylinkách v kosmetice najdete v mém e-booku Bylinky v kosmetice. Nevíte si rady s formulacemi, nevíte, které suroviny jsou pro vás vhodné? Využijte možnosti on-line konzultací.


Děkuji, že nakupujete v mém eshopu Kosmetické suroviny. Koupí surovin v mém eshopu podpoříte nejen rozšíření sortimentu, ale hlavně budete mít k dispozici mnohem víc návodů na skvělé kosmetické produkty, informace a videa, které nikde jinde nenajdete.


Novinkou je možnost koupit plnospektrální kapky CBD+. CBD+ pomáhá od pracovního stresu, při regeneraci organismu po sportovní zátěži a při rekonvalescenci. CBD+ je výbornou látkou pro posílení imunity. Je hojně používaný jako doplněk stravy a v kosmetickém průmyslu, kde má hojivé účinky. Plné spektrum (full spectrum) obsahuje až 500 látek z toho 100 kanabinoidů, oproti jediné látce CBD. Z důvodu nepodporování prodeje těchto kapek platebními branami, jsou kapky prodávány ZDE.


1 002 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page