top of page

Probouzíme krásu: Jak noční spánek ovlivňuje vaši pleť

V dnešní uspěchané době je dobrý spánek doslova luxus. Mnoho lidí zažívá krátké a rušné noci z různých důvodů, jako jsou například špatné návyky, pracovní stres, úzkost, sledování obrazovek dlouho do noci, směnná práce, rodičovství... Globálně má 62 % dospělých pocit, že nespí dobře, 67 % uvádí poruchy spánku a 80 % chce svůj spánek jednoduše zlepšit.


Dobrý spánek je nejen základem zdraví, ale i klíčovým prvkem pro krásu a celkovou pohodu. Spánek pomáhá zregenerovat náš organismus po stresujícím dni a připravit nás na další den. Je klíčový pro mnoho biologických procesů. Spánek má pozitivní vliv na mozkovou činnost, soustředění, kreativitu, paměť a schopnost učit se. Také posiluje imunitní systém, regeneruje tkáně a orgány, zvyšuje energii a sílu.


Narušení spánku může mít i negativní dopad na regeneraci kůže a imunitní procesy. Nedostatek spánku může vést k vizuálním známkám únavy jako jsou pokleslá víčka, tmavé kruhy pod očima, matná a dehydratovaná pokožka, vrásky a další projevy. Proto je tak nutné věnovat kvalitě spánku pozornost - pro celkové zdraví a pohodu.


Souvislost mezi nedostatkem spánku, celkovým zdravím a stavem pokožky je vnímána stále větším počtem žen i mužů. Mnoho z nás je tak pro lepší spánek ochotno přijmout nejen zdravější návyky, včetně lepší noční rutiny nebo různých doplňků stravy, ale také různá farmaceutika, která jsou ale tím posledním, po čem bychom měli sáhnout, protože s sebou nesou nezřídka negativní vedlejší účinky.


Daleko lepší cestou je holistický přístup - zmíněná spánková hygiena (včasné ukládání se ke spánku), různé večerní "rituály", které vedou ke zklidnění organismu, stravovací návyky... To vše vede k lepšímu spánku.


Holistický přístup začíná být patrný i v kosmetickém průmyslu. Výrobci aktivních látek si začínají být vědomi toho, že člověk je spojitá nádoba a že pozitivní vliv na jednu oblast má pozitivní vliv na jinou. Na trhu se tak začínají objevovat suroviny s duálním účinkem, které propojují pozitivní účinky aromatických molekul na naší psychiku s přímými účinky na naší pokožku.


Mezi takovéto průkopnické suroviny patří i Regenight a Immunight


Regenight™ využívá specifické upcyklované frakce vedlejších produktů z destilačního procesu výroby éterického oleje z australského čajovníku. Zvyšuje expresi genů spojených s melatoninem a poskytuje účinnost podobnou melatoninu, aniž by to ovlivnilo produkci vlastního melatoninu. Zjistilo se, že melatonin (známý jako spánkový hormon) je produkován také v jiných orgánech, včetně kůže, kde hraje klíčovou roli při ochraně a regeneraci pokožky, která probíhá v noci, kde podporuje produkci několika enzymů a proteinů přímo spojených s buněčným čištěním, opravou DNA a snížením následků oxidace. Regenigh poskytuje jedinečný přístup ke snížení dopadu špatného spánku na pokožku. Má dvojí účinek, a to jak prostřednictvím inhalace, tak lokálního působení. Regenight byl ve formě nočního krému klinicky testovaný na ženách i mužích. Z výsledků vyplývá, že obnovuje funkci kožní bariéry a její ochranu, zlepšuje hydrataci, pevnost a elasticitu pokožky, snižuje výskyt vrásek a drsnosti pokožky a zároveň zlepšuje celkovou dobu spánku a délku hlubokého spánku.


Immunight obsahuje extrakt z organicky pěstovaného lavandinu získávaný patentovaným procesem s použitím rozpouštědel na rostlinné bázi. Obsahuje unikátní směs molekul rozpustných v oleji. Pomáhá zlepšovat kvalitu spánku díky vdechování aromatických sloučenin a současně poskytuje přímé působení na pokožku tím, stimuluje produkci melatoninu kožními buňkami, aby resynchronizoval cirkadiánní rytmus pokožky a nabíjel obranný systém pokožky pro uvolněnější a zářivější vzhled. Výsledkem je, posílení imunitního systému pokožky, snížení výskytu zarudnutí pokožky a snížení známek únavy. Zdroje:





242 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page