top of page

Pro mého psího přítele - dvoufázová péče o kůži

Ruku na srdce. Kdo máte doma mazlíčka, ať již psího nebo jiného? Ten kdo má pochopí, že pro ty němé tváře uděláme pomalu všechno. Já mám doma křížence amerického staford teriéra a něčeho :) a snažím se o něj pečovat, jak jen to jde. Je to sice rebel, ale milovaný. Poslední dobou má poněkud problémy s kůží. Má ji suchou, hodně se mu loupe a pořád se drbe. Nebojte, u veterináře jsem byla a není to žádný svrab apod. Má extrémně suchou kůži náchylnou na kožní plísně, proto jsem mu vyrobila dvoufázový sprej, kterým mu kůži ošetřuji. Viditelně mu prospívá, protože kůže vypadá lépe a i drbat se přestává. Podotýkám, že do spreje jsem rovnou přidala i neemový olej který odpuzuje hmyzí brebery a i když nemá nic proti klíšťatům, nevlezou na něj :)


Rozpis na 250 ml

Postup výroby je velmi jednoduchý. Prostě jen vše smícháme a přelijeme do 250 ml lahve, a uzavřeme uzávěrem s rozprašovačem a používáme.


Na fotografii je směs po protřepání. Jedná se o dvoufázový produkt, bez jakékoliv solubizační či emulgační složky.


Všechny oleje působí proti plísňovým onemocněním, jsou vhodné pro takto zatíženou pokožku, pro pokožku s lupy a mají i insekticidní účinky (hlavně neemový olej). Levandulový hydrolát je hojivý, působí proti svědění, je bezpečný i pro naše zvířecí kamarády. Protože pH produktu je kolem 7, zakonzervovala jsem ho Sensicare NAT, který působí v širokém rozmezí a navíc posiluje pokožku a vlasy (tedy i srst), má antioxidační a smáčivé vlastnosti (usnadňuje vstřebávání a aplikaci hotových produktů).


330 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page