top of page

Podzimní rychlovky - dva produkty v 10 minutách

Pleťový krém pro smíšenou pleť a lehký tělový krém během několika minut. Myslíte si, že to není možné? Opak je pravdou. Možná, že vám to bude trvat o pár minut déle, ale není super během takovéhle chvilky vytvořit dva skvělé produkty, které navíc zvládne i začátečník? Já osobně podobné rychlovky zbožňuji ve chvíli, kdy jsem opravdu, ale opravdu v pressu a fakt nic nestíhám. Jenže přeci se nesnížím k tomu, abych si šla něco koupit... A právě v tuhle chvíli sahám po osvědčeném Misha mixu, kterého si jednoduše vyrobím víc a použiji ho na více produktů.

Oba produkty jsem dodělala doslova před několika minutami, ale dneska zvládnu sepsat jen jeden, v úterý se můžete těšit na ten druhý. Každopádně doporučuji, aby jste si je umíchali najednou, protože jinak je třeba Misha mix zakonzervovat. Ze všeho nejdříve je třeba si vyrobit Misha mix. Do jedné misky si odvážíme 24 g glyceryl stearate citrate a 176 ml vody (já jsem v poměru 1:1 dala vodu a levandulový hydrolát). Misku dáme do vodní lázně a zahříváme do rozpuštění vosku. Následně misku vyjmeme a mícháme do vychladnutí. Vznikne nám lehoučký krémík, který použijeme na dva produkty.


Rozpis na 50 ml lehkého krému

pro smíšenou pleť

40 g Misha mixu

konzervant (dala jsem 0,5 g Senzicare)


Postup je díky hotovému Misha mixu velmi jednoduchý. Prostě vše odvážíme do vydezinfikované misky, promícháme metličkou a naplníme do připravené dózy.


Hotovo za cca 2 minuty. PH tohoto krému je 5 - 5,5. Krém je lehoučký, vhodný pro 35 +. Lipoactivní suroviny lze snadno vzájemně kombinovat podle toho, co od krému ještě potřebujeme. Hydrobalanc zaručuje hydrataci, kterou pleť potřebuje v každém věku.


Tak a jak jsem psala, tělový krém bude až v úterý. Jen prozradím, že bude regenerační a hydratační. Tedy přesně takový, jaký po létě potřebuje doslova každý.


A jestli vás zajímá, proč nebude recept už v pondělí, pak vězte, že v pondělí jdu na zahájení dalšího ročníku Czech Blog Awards, kam jsem byla coby loňská finalistka pozvána. Budu ráda, pokud mě v letošní anketě opět podpoříte, protože díky mé účasti byla například vydána Zelená kosmetika a další kniha je na cestě. Tím, že posunete můj blog do finále pomáháte vytvářet svět opravdu lepší. Protože pokud jsme spokojené samy se sebou, a to díky vlastní kosmetice 100% jsme, pak kolem sebe šíříme opravdu pozitivní energii a tím děláme svět lepší a krásnější. Čím více lidí se o mém blogu dozví, tím více pozitivní energie budeme společně šířit. A Czech Blog Awards je v dnešní době opravdu silným sociálním médiem.

1 269 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page