top of page

Pleťový výživný krém

Také vám letos přijde, že je ta zima nekonečná? Přitom loni se držel docela dlouho sníh, ale přišlo mi to prostě nějaké lepší :) Letos mi nějak i stávkuje pleť. Moje obvyklá rutina najednou nestačí. Jako to, že stárnu, to je jasné, ale odmítám se smířit s tím, že tak rychle 😁. Stav pleti tedy připisuji ZÁSADNĚ velmi proměnlivému počasí, přechodům ze zimy do tepla, větru a ostrému jarnímu slunci. Apropo - všimli jste si, že je letos opravdu větrno? No nic, nebudu tady dělat rozbory počasí, ale půjdu k věci. Protože je moje pleť tak nějak ne v úplně perfektní kondici, oprášila jsem starší recept, který jsem upravila k obrazu svému.



Rozpis na cca 100 ml

75 ml hydrolátu (použila jsem vlastní z lavandinu)

0,6 g Senzicare

1 kapka vit. E



Postup výroby


Nachystejte si jednu misku a metličku. Vše pečlivě vydezinfikujte. Do misky odvažte prvních šest položek z receptu, vložte do vodní fáze a jemně míchejte metličkou za stálého zahřívání. Voda by neměla vřít, jen max perlit. Nenechte se odradit od počáteční konzistence, protože to bude chvilku vypadat jako, no... hleny, potom jako mléčná rýže. Stačí ale vytrvat a míchat metličkou. Krém zhoustne už při zahřívání a po cca 2 minách ho lze vymíchat do podoby heboučkého krému. Misku vyjměte a pokud naleznete ještě "zrnka mléčné rýže", vytrvejte v míchání, značí to nerozpuštěný Heliofeel. Opravu jsem mimo metličky nepoužila jinou pomůcku. Po zchladnutí (můžete urychlit ponořením do misky s ledovou vodou) přidejte zbytek surovin a opět promíchejte.


Hotový krém je neuvěřitelně stabilní a senzoricky naprosto skvělý. PH se pohybuje kolem 5,7, podle použité vody. Pokud použijete bylinný nálev, je třeba upravit pH např. několika kapkami kyseliny mléčné.


Na co krém využít


Používám ho nyní jako pleťový krém ráno i večer. Krásně se vstřebává, nezanechává mastný pocit a při roztírání je krásně heboučký. Původní recept, ze kterého jsem vycházela, najdete ZDE. Výběr aktivek je na vás, ale je třeba respektovat určité poměry - více ZDE.


Jak jsem v úvodu psala, krém jsem vyladila podle aktuálního stavu pleti. I když všude dávám Lift lipoaktiv, zde jsem ho vynechala a dala C-Pep, Blue musím, protože pořád koukám do minitorů. Navíc jsem přidala Hydrosellu, protože potřebuju hydratovat, hydratovat a ještě jednou hydratovat nehledě na to, že používám hydratační sérum. Oproti původnímu složení je krém výživnější i díky zvolenému arganovému oleji a ovesných lipidů. Lysofix přidávám do všech krémů s aktivkami, protože mimo svých emulgačních schopností zvyšuje penetraci a biologickou dostupnost aktivních látek.


Kde koupíte suroviny a pomůcky


Kde jinde než v mém eshopu Kosmetické suroviny. Koupí surovin v mém eshopu podpoříte nejen rozšíření sortimentu, ale hlavně budete mít k dispozici mnohem víc návodů na skvělé kosmetické produkty, informace a videa, které nikde jinde nenajdete.


2 830 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page