top of page

Pleťový balzám pro suchou a citlivou pleť

Majitelky suché a k tomu i citlivé pleti to mají opravdu těžké, protože jejich pleť má opravdu specifické nároky. V první řadě je třeba pokožku zásobit vlhkostí a poté volit ty správné oleje. Hydratačních krémů na blogu najdete několik, třeba tento, nyní můžete svou kosmetiku rozšířit i o bezvodý pleťový balzám, který v pokožce uzamkne vlhkost, zklidní ji a dodá potřenou výživu.

Rozpis na 50 g

5 kapek EO geránium (volitelně)

5 kapek EO kadidlo (volitelně)


Připravíme si misku, váhu, metličku a vodní lázeň. Do misky odvážíme máslo murumuru a ve vodní lázni ho necháme rozpustit. Poté misku vyjmeme, přidáme měsíčkový a sezamový olej, CO2 extrakt, promícháme, přidáme ceramidy a vitamín E. Esenciální oleje jsou volitelnou složkou, jsou vhodné pro suchou a zralou pleť, pro majitelky citlivé pleti je vhodné geránium, heřmánek, levandule...


Nyní máme dvě možnosti. Buď necháme směs jen ztuhnout, nebo, a to je lepší, budeme balzám postupně vyšlehávat s mezizastávkou v mrazáku. K vyšlehání mi stačil malinký napěňovač mléka. V závěrečné fázi jsem to došlehala metličkou. Výsledkem je balzám krémovější konzistence, který se lépe nabírá i roztírá.


Výhodou tohoto balzámu je to, že si jej snadno můžete obohatit i o některou z lipoaktivních surovin, nebo o další CO2 extrakt. Jen by se to nemělo přehánět - 1-2 aktivky bohatě stačí.


Pokud máte raději roztíratelnější produkty, můžete balzám upravit poměrově - méně másla a více olejů.


Protože na obličeji nemám pleť suchou, vstřebával se mi balzám déle, ale je velmi příjemný. Jiná liga je to ovšem u suché pokožky, kterou mám třeba na holeních. To byl doslova fofrník :).


Suroviny a pomůcky

Děkuji, že nakupujete v mém eshopu Kosmetické suroviny. Koupí surovin v mém eshopu podpoříte nejen rozšíření sortimentu, ale hlavně budete mít k dispozici mnohem víc návodů na skvělé kosmetické produkty, informace a videa, které nikde jinde nenajdete.


Novinkou je možnost koupit plnospektrální kapky CBD+. CBD+ pomáhá od pracovního stresu, při regeneraci organismu po sportovní zátěži a při rekonvalescenci. CBD+ je výbornou látkou pro posílení imunity. Je hojně používaný jako doplněk stravy a v kosmetickém průmyslu, kde má hojivé účinky. Plné spektrum (full spectrum) obsahuje až 500 látek z toho 100 kanabinoidů, oproti jediné látce CBD.


1 306 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page