top of page

Pleťový krém - budu krásná

Začíná mi docházet inspirace, jaká jména dávat krémům :) Ale s tímhle krémem opravdu budete krásní, všichni, ženy i muži. Je totiž doslova nabitý aktivními látkami, které jej činí naprosto jedinečným. Kombinace se nemusíte bát, protože všechny aktivky jsou navzájem kompatibilní a krém mám navíc vyzkoušený na sobě.

Rozpis na 50 ml

vodní fáze

olejová fáze

1 g Lift lipoactiv (jste-li mladí Opuncia lipoactiv)


10 kapek Senzicare


Mimo uvedených surovin budeme potřebovat dvě misky, vodní lázeň, metličku na míchání nebo kapučínovač (jen v první fázi, jinak by jsme krém příliš našlehali), dezinfekční prostředek a samozřejmě 50 ml dózu.


Do misek rozdělíme vodní fázi a olejovou fázi a obě misky zahříváme ve vodní lázni do rozpuštění vosků. Následně misky vyjmeme a vodní fázi vmícháme do fáze olejové. Energicky mícháme do vychladnutí. Nakonec přidáme konzervant a případně vůni. Chladnutí můžeme urychlit vložením misky s emulzí do větší misky s ledovou vodou (třeba stále míchat).


PH hotového krému je cca 5,7. Pleťový krém je vhodný i pro majitele citlivé pleti, přesto ale doporučuji provézt test kožní snášenlivosti.


A teď, co všechno krém při dlouhodobém používání dokáže. V první řadě má ochrannou funkci, pleť regeneruje a obnovuje, tvoří bariéru mezi nepříznivými vlivy znečištěného prostředí a pokožkou, chrání pleť před škodlivými účinky modrého záření z obrazovek a monitorů, působí proti vráskám a celkově pleť zkrášluje. Uf, to je výčet. Tak a teď už víte, proč mi nikdo můj věk nehádá :)


Děkuji za to, že čtete můj blog. Pokud se vám příspěvek líbí, neváhejte sdílet. Krásný den a budu se těšit na reakce.


1 904 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page