top of page

Oční krém - sbohem tmavé kruhy a otoky

Tmavé kruhy pod očima a otoky kolem očí. Kdo by je chtěl? Ale co s tím? S oběma problémy jde účinně bojovat i za pomoci vlastní kosmetiky. Sestavila jsem pro vás jednoduchý recept, který zvládne i úplný začátečník, protože krém se vyrábí metodou za studena a k výrobě vám bude stačit malá metlička. Čtěte dál a podívejte se, jak si jednoduše vyrobit takový malý zázrak.

Rozpis na 30 ml

0,5 g Lecigelu

6 kapek Senzicare


Postup výroby

Nachystejte si jednu misku a metličku. Vše pečlivě vydezinfikujte třeba vysokoprocentním lihem. Do misky odvažte růžovou vodu, aloe, Kigeliu a Lecigel a intenzivně míchejte do podoby gelu. Poté přidejte zbytek surovin. PH se pohybuje kolem 5,5. Hotový krém přendáme nejlépe do 30 ml vydezinfikované dózy.

Jak krém používat

Krém se používá kolem očí, 2x denně. Nenechte se zmást konzistencí, krém se velmi dobře vstřebává a nezanechává žádný film. Pokud chcete tekutější variantu, stačí dát Lecigelu jen 0,25 g. Krém stačí jemně nanést a vťupkat. Krémy kolem očí nijak nevtíráme, protože pokožka je zde velmi jemná a tenká.


Uvedené suroviny působí ve vzájemné harmonii. Lecigel, mimo svých skvělých emulgačních vlastností za studena, při aplikaci ochlazuje, což je příjemné právě na otoky. Look je speciální aktivka působící proti tmavým kruhům pod očima a otokům. Kigelia, byť se používá hlavně na zpevnění pokožky ňader, jemně tonizuje pokožku, zpevňuje jemné vazivo a pečuje o citlivou pokožku. Aloe extrakt hydratuje, regeneruje, působí proti stárnutí... Šípkový CO2 extrakt a švestkový olej působí proti stárnutí a poskytují dostatečnou výživu citlivé pokožce.


Suroviny a pomůcky

Děkuji, že nakupujete v mém eshopu Kosmetické suroviny. Koupí surovin v mém eshopu podpoříte nejen rozšíření sortimentu, ale hlavně budete mít k dispozici mnohem víc návodů na skvělé kosmetické produkty, informace a videa, které nikde jinde nenajdete.

3 368 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page