top of page

Olejové sérum pro krásnější pleť

Aktualizováno: 15. 10. 2022

Experimentujete rádi? Já si myslím, že každý, kdo si vyrábí vlastní kosmetiku, je takový malý experimentátor, alchymista :) Olejová séra jsou jako stvořená pro experimentování a jsou vhodná i pro naprosté začátečníky. Jejich výroba je totiž hodně, ale hodně jednoduchá. Ze začátku je dobré držet se nějakého receptu, ale později se opravdu můžete rozjet. Chystám pro vás video (tedy spíše sérii videí), kde vysvětlím jak oleje kombinovat tak, aby jste si vyrobili to nejlepší sérum na světě a přesně sobě na míru. Teď mám ale pro vás návod na výživnější sérum pro 40+.

Rozpis na 35 ml

1 velká kapka vitamínu E


Postup výroby:

Jednodušší to být nemůže. Popadněte nějakou nádobku, nejlépe kádinku, postavte jí na váhu a pěkně všechno do nádobky odvažte. Zamíchejte a hotovo. Stačí jen přelít do vhodné lahvičky.


Jak olejové sérum používat:

Všechna olejová séra se používají na vlhkou pokožku. Nejlepší je použít hydratační sérum, nebo alespoň květinovou vodu. Pleť musí být před nanesením olejového séra hydratovaná. Tohle sérum se používá na noc, protože je výživnější a nějakou chvilku trvá, než se úplně vstřebá. Tedy pokud nejdu do práce a nelíčím se, pak si ho klidně nanesu i ráno.


Proč uvedené suroviny:

Jojobový olej - je regenerační, má schopnost předcházet vráskám, udržuje elasticitu pokožky a díky svému složení dokáže zpevňovat pokožku.


Arganový olej - má schopnost hluboké výživy, regenerace a restrukturalizace pokožky. Je velmi silným antioxidantem, neutralizuje volné radikály a napomáhá v boji proti buněčnému stárnutí - takový malá továrna na mládí :)


Třtinový skvalan - zabraňuje ztrátě vlhkosti a obnovuje pružnost pokožky a její flexibilitu. Pokožce dodává měkký, hedvábný a nemastný pocit a zlehčuje tak všechna olejová séra, která pak snáze pronikají do pokožky.


Sacha Inchi olej - olej s velmi vysokým podílem nenasycených mastných kyselin, napomáhá omezit ztrátu vody na pokožce a zároveň vykazuje změkčující vlastnosti. Je výborný do Anti aging produktů.


Šípkový CO2 extrakt - vykazuje několikanásobně vyšší obsah pleti prospěšných látek než šípkový olej lisovaný za studena. Je bohatý na karotenoidy a má výjimečné účinky proti stárnutí pokožky, bojuje proti vráskám.


Blue Lipoactiv - bojuje proti městskému znečištění (zabraňuje průniku  znečišťujících látek do pokožky), zesiluje obranyschopnost a opravu buněčného systému, chrání buňky před vyčerpáním ze stresu a reguluje hyperpigmentaci pokožky vlivem působení modrého světla ze zářících obrazovek. Přidávám už do všech vlastních produktů, které obsahují olejovou složku protože pracuju v Praze a hodně hodin denně čučím do monitoru.


Lift Lipoactiv - přezdívá se mu rostlinný botox, působí proti viditelným známkám stárnutí pokožky, zjemňuje hluboké vrásky, vyhlazuje jemné vrásky a zlepšuje kvalitu pokožky. Opět poslední dobou přidávám do všech produktů s olejovou složkou. No mladší už nebudu...


Lipoaktivní suroviny můžete klidně měnit podle toho, co zrovna vaše pokožka potřebuje. Jste-li dle občanky mladší, vezměte Young, trpíte-li pigmentovými skvrnami pak Bright. Jak jsem ale psala na začátku, jak si vyrobit sérum přesně pod svého gusta bude téma pro několik videí, které pro vás chystám.


Kde to všechno koupíte

Kde jinde než v mém eshopu Kosmetické suroviny. Za své suroviny ručím a pečlivě je pro vás vybírám a hlavně testuju.


1 862 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page