top of page

Olejová péče pro citlivou a atopickou pokožku

Tento olej jsem sestavila pro svého syna, který trpí lehkým atopickým ekzémem a jeho pokožka je citlivější. Hlavně teď v létě, kdy lítá venku a každou chvíli přiběhne s osypanýma nohama, protože lítá venku v roští a na loukách s ostřicí a já nevím čím vším ještě, jeho spotřeba poněkud vzrůstá :) Olej působí i hojivě, a to díky měsíčkovému oleji a levanduli, které obsahuje.


Rozpis na 100 ml


Jak jsem na začátku psala, na výrobu oleje budete potřebovat měsíčkový olej. Ten si buď můžete koupit, nebo lépe vyrobit. Nemáte-li svůj vlastní měsíček, pak můžete využít mé nabídky a vyrobit si vlastní olej (nebo mast) ze setu na výrobu. V setu je měsíček, který s láskou pěstuji na své zahradě.


Pokud máte měsíčkový olej, pak stačí jen vše smíchat a přelít do 100 ml lahvičky. Před upotřebením je nutné směs protřepat. Koloidní oves se usazuje.


Konopný olej je pro atopickou pokožku vhodný, stejně jako koloidní oves. Defensil Plus je aktivní látka, která normalizuje citlivou pokožku a snižuje projevy atopického ekzému a dokonce i kuperózy. Přidávám ho do veškeré kosmetiky svého skoro 9 letého syna. K dermatologovi už nechodíme, protože od doby používání vlastní kosmetiky s touto aktivkou není třeba :). Předesílám ale, že syn měl vždy jen lehčí ekzém a když se objeví nějaké ložisko, stačí jen lokálně potřít 5% dávkou Defensilu v měsíčkovém oleji (mám bokem v roll-onu).


Díky že čtete můj blog. Pokud se vám příspěvek líbil, sdílejte a rozšiřte tak myšlenku výroby vlastní kosmetiky.


746 zobrazení1 komentář

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page