top of page

Olej proti popáleninám

Vytvořeno speciálně pro ty, kteří jsou věčně popálení. Tím nemyslím od sluníčka, ale od plotýnky, plechů z trouby, žehličky... Pokud jste jako já šikovnost sama, pak by se vám mohl tento olej přijít vhod. Mně pomáhá, tak proč se nepodělit :)

Rozpis na 100 ml

50 ml olejového macerátu z kopřivy (macerováno v caprylisu)

15 kapek EO šalvěj

10 kapek EO levandule


Ze všeho nejdříve budeme potřebovat olejový macerát z kopřivy. Macerujeme nejlépe jeden den zavadlé kopřivy, nať nebo listy. Kopřivu sbíráme před květem. Pokud již kvete, stačí jí seříznout a ona znovu obrazí. Kopřivy vložíme do čisté sklenice, zalijeme caprylisem a necháme při pokojové teplotě v temnu macerovat po dobu cca 6 týdnů. Poté macerát přefiltrujeme a uschováme v chladu a temnu.


Díky vysokému obsahu chlorofylu se macerát zbarví do zelena. Chlorofyl je rozpustný v oleji a mezi jeho vlastnosti patří i to, že příznivě působí na spáleniny.


Konopný olej spolu s ricinovým mají silné regenerační a hojivé účinky. Silné regenerační účinky má i CO2 granátový extrakt, díky čemuž dochází k rychlejší obnově poškozené pokožky. Esenciální oleje kompozici doplňují a umocňují její hojivé a regenerační účinky.


I když vám nepřeji nic špatného, tak pokud se už popálíte, mějte tento olej vždy v zásobě. Výrazně urychlí hojení. Jo a věděli jste, že klasické popáleniny je dobré v první fázi pocukrovat nebo poprášit sodou bicarbonou? Alespoň se o tom zmiňuje Zentrich. Mně osobně se vyplatilo mít v mrazáku hrubou mouku. Ihned po popálení (většinou si spálím prsty nebo ruce) vložím patřičnou část do ledové mouky. Ta ihned odvede horkost z postiženého místa. No a potom už mazat, mazat a mazat.


Jaký máte tip na popáleniny vy? Podělíte se o něj?


Díky za to, že čtete můj blog. Pokud se vám příspěvek líbí, určitě ho sdílejte.


408 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page