top of page

Ochranný tělový krém

Že je zima si už všiml určitě každý :), včetně mě. Já se totiž, ač zimní znamení, snažím zimu ignorovat, protože jí jednoduše nemusím. Pořád fouká vítr, musím nosit bundu, když vejdu do obchodu tak se hned zpotím... No však to znáte. A navíc v zimě se moje pokožka vysušuje více než kdy jindy. Ono jak je zima, tak nemám potřebu tolik pít (já vím, je to špatně), takže výsledkem je ještě větší pergamen, než normálně. Právě pro tyto případy se hodí ochranný krém, který si určitě zamilujete.

Rozpis na cca 100 ml

8,5 g caprylis

53 ml vody

20 kapek Sensicare

10 kapek parfému do kosmetiky (volitelně)


Postup výroby je jednoduchý.připravíme si vodní lázeň, dvě misky, kapučínovač a metličku. Do jedné misky odvážíme oleje, máslo a vosk, do druhé vodu a extrakty. Vložíme do vodní lázně a zahříváme do rozehřátí vosku. Vyjmeme a za stálého míchání vlijeme vodní fázi do olejové. Mícháme do zchladnutí emulze (můžeme si pomoci větší miskou s ledovou vodou). Přidáme Cleomilk, konzervant a esenciální olej nebo parfém do kosmetiky. Hotový krém má pH 5,5-6.


Oleje obsažené v krémů patří do skupiny ochranných olejů a lehce zvlhčují pokožku. Cleomilk výrazně napomáhá k obnově kožní bariéry. Čajový extrakt obsahuje velké množství antioxidantů a aloe péči dovrší pestrou škálou svých benefitů.


Jak se vám krémík líbí? Vyzkoušíte ho? Napište, jak vám vyhovuje.


657 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page