top of page

Mycí olej

Vyrobit si tekutý mycí olejový produkt z přírodních surovin byl až do nedávna oříšek, protože k zahuštění čisticích olejů se většinou používá Laureth 4, který je označován za ne příliš vhodný. V rámci osvěty ale doporučuji ke čtení i tento článek, protože svět prostě není černobílý, ale má různé odstíny. Ale zpět k mému mycímu oleji, který jsem vyrobila díky novince Micromulse.

Micromulse je surovina podobná Sapogelu, který ale vytváří oleogely. Micromulze je koncipovaná tak, aby vytvářela viskózní tekuté formulace, které se při smíchání s vodou mění na bohaté čisticí mléko s hydratačním a vyživujícím účinkem.


Rozpis na 100 g

17,5 g Micromulse

2,5 g vody

10 g caprylisu

1 g EO - použila jsem růžové dřevo a pomeranč


Postup výroby

Vezměte si vhodnou vyšší nádobu a za pomocí kapučínovače nebo malého mixérku minutu míchejte první 3 suroviny. Do druhé nádobky si připravte všechny oleje a smíchejte je dohromady. Nyní POMALU, za stálého míchání přidávejte směs olejů k rozmíchaným prvním třem surovinám. Je důležité to opravdu neuspěchat, protože jinak nevznikne kompaktní směs. Výhodou je, že můžete použít mixér a nemusíte to míchat v ruce metličkou jako u Sapogelu (on ale oleogel má také své kouzlo).


Hotovou směs přelijte do lahvičky. Zpočátku bude směs mléčná, protože je plná mikrobublinek, ale po několika dnech se postupně vyčeří. Fotka je ze začátku třetího dne. Bude vždycky záležet na tom, jaké oleje použijete, jak dlouho a hlavně čím to budete míchat. Mírné zakalení není o tom, že je produkt špatný :) Ono jinak se vyrábí formulátorům v laboratoři v přesně daných podmínkách a jinak doma na kuchyňské lince.


Recept je modifikace vzorové formulace, která neobsahuje konzervant. Při dodržení všech hygienických zásad (dezinfekce všeho :)) konzervace opravdu nutná není.


Jak se používá

Naneste malé množství do dlaně a rozetřete na vlhkou pokožku. Olej se při styku s vodou přemění na bohaté mléko s čisticím, hydratační a pečujícím účinkem. Poté se lehce osprchujte a nejlépe se zabalte do ručníku, neutírejte se. Uvidíte sami, jak bude vaše pokožka krásně vláčná.


Děkuji, že nakupujete v mém eshopu Kosmetické suroviny. Koupí surovin v mém eshopu podpoříte nejen rozšíření sortimentu, ale hlavně budete mít k dispozici mnohem víc návodů na skvělé kosmetické produkty, informace a videa, které nikde jinde nenajdete.

2 224 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page