top of page

Medová křepelčí maska

Objevila jsem nový světadíl... Jak jinak si mám vysvětlit to, že jsem až donedávna opomíjela něco tak skvělého, jakou jsou křepelčí vajíčka. Skoro bych si myslela, že jsem konzervativec, protože neobjevuji nové. Ale opak je pravdou. Vždyť bych to nebyla já, kdybych se pořád nepídila po něčem novém. Proto je mi záhadou, že mi tyhle miniaturní poklady tak nějak unikly. Teď už je ale nepustím jak z jídelníčku, tak z kosmetických produktů.

Rozpis na masku na jedno použití


1 křepelčí vajíčko

2 čajové lžičky medu

1-2 lžičky rýžového pudru


Do misky rozklepneme (nejlépe nožem, o hranu to moc dobře nejde) křepelčí vajíčko, přidáme dvě lžičky medu a tolik rýžového pudru (zralé a citlivé pleti doporučuji koloidní oves), aby nám při míchání vznikla pasta, která bude držet na obličeji a nebude stékat.


Uvedené množství vystačí nejen na obličej, ale i na krk a oblast dekoltu. Masku naneseme nejlépe štětcem na vyčištěnou plet a necháme působit 10 - 15 minut.


Proč jsem použila právě křepelčí vajíčko? Protože je to nutriční zázrak a látky v něm obsažené jsou pleti velmi prospěšné.


Dovolím si citovat z webu na-dvorecku.cz

Navzdory svým malým rozměrům obsahují křepelčí vejce oproti slepičím více než dvojnásobek vitamínů. Jsou to tedy malé vitamínové bomby.

Křepelčí vejce navíc obsahují velké množství draslíku, železa a fosforu, obsahují také hodně mědi, kobaltu, niacinu a esenciálních aminokyselin. Díky obsahu tyrozinu, který je nezbytný pro zdravou barvu kůže se křepelčí vejce používají hojně v kosmetickém průmyslu.


No fakt nechápu, že jsem po nich nesáhla dříve. Samozřejmě, že jsem je měla ke snídani...


314 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page