top of page

Měsíčkový hojivý oleogel

Aktualizováno: 23. 7. 2022

O tom, že bylinky mají léčivé účinky není sporu. Z olejových bylinných macerátů můžete snadno vytvořit hojivý oleogel. Vzorový recept je z měsíčkového oleje, přesněji olejového macerátu, ale využít lze v podstatě jakýkoliv macerát. Oleogel na první pohled vypadá jako vazelína, ale s ní nemá nic společného. Je vyroben z ryze přírodních surovin.



Rozpis na 100 g


18 g Sapogelu

50 g caprylisu


Postup výroby


Veškeré pomůcky před výrobou řádně vydezinfikujeme. Do misky odvážíme Sapogel a za stálého míchání přidáváme směs olejů. Pokud chceme přidat EO a využít jejich blahodárných účinků, přidáváme je až ke konci a v množství max. 20 kapek.

Premix z CO2 extraktu vyrobíme rozpuštěním 2,5 g CO2 extraktu ve 22,5 g média (skvalan, caprylis, coco silicon). Premix zvyšuje účinnost oleogelu.


Je třeba postupovat opravdu velmi pomalu a hlavně zpočátku přidávat směs olejů doslova po ml. V opačném případě dojde k tomu, že se směs nespojí a to ani dodatečně, pokud byste použili mixér. Na vymíchání vám stačí malá metlička.


Tip


Pokud budete chtít použít jiný olejový bylinný macerát a vytvořit si jiný hojivý oleogel, není problém. Caprylis nevynechávejte, zajišťuje stabilitu gelu, vyměnit ho můžete eventuálně za coco silicon, isopropyl myrystate (polární oleje). TIP II Využijte caprylis jako macerační médium a vytvořte si hojivý oleogel jen z něj, nebo jej zkombinujte s jiným olejem nebo CO2 extraktem, který má regenerační účinky - konopný olej, Sacha Inchi, rakytníkový, šípkový, granátový


* EO podporující hojení - Levandule, Benzoe, Eukalyptus, Kadidlovník, Pačuli, Geránium, Heřmánek modrý, Jalovec plod, Lemon Tea Tree, Palmorůžová, Rozmarýna, Růžové dřevo, Tea Tree, Zázvor


Použití


Oleogel je velmi stabilní není třeba ho nijak konzervovat. Díky Sapogelu pokožku i hydratuje. Nanáší se na místa s poškozením pokožky - ne do čerstvých ran!!!


Využijte výhody receptu týdne. Suroviny z receptu jsou do 30.5.2021 minimálně o 10 % levnější.


Takové malé promo :)


Více informací o bylinkách v kosmetice najdete v mém e-booku Bylinky v kosmetice. Nevíte si rady s formulacemi, nevíte, které suroviny jsou pro vás vhodné? Využijte možnosti on-line konzultací.


Děkuji, že nakupujete v mém eshopu Kosmetické suroviny. Koupí surovin v mém eshopu podpoříte nejen rozšíření sortimentu, ale hlavně budete mít k dispozici mnohem víc návodů na skvělé kosmetické produkty, informace a videa, které nikde jinde nenajdete.


Novinkou je možnost koupit plnospektrální kapky CBD+. CBD+ pomáhá od pracovního stresu, při regeneraci organismu po sportovní zátěži a při rekonvalescenci. CBD+ je výbornou látkou pro posílení imunity. Je hojně používaný jako doplněk stravy a v kosmetickém průmyslu, kde má hojivé účinky. Plné spektrum (full spectrum) obsahuje až 500 látek z toho 100 kanabinoidů, oproti jediné látce CBD. Z důvodu nepodporování prodeje těchto kapek platebními branami, jsou kapky prodávány ZDE.



1 718 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page