top of page

Krém pro aktivní ženy

Aktualizováno: 5. 7. 2021

Jinými slovy, pro každou ženu, protože my ženy jsme vlastně pořád v běhu :) Krém je lehoučký, určený na den a je je zvláštní tím, že obsahuje novinku - aktivku IBR Snowflake, která funguje jako - přečtěte si níže ;). Navíc ho vyrobíte za studena, jen za pomoci metličky, takže krém zvládne i úplný začátečník.

Rozpis na cca 50 ml


39 ml hydrolátu (použila jsem vlastní z meduňky)

0,6 g Senzicare

1-2 kapky kyseliny mléčné


Postup výroby


Do vydezinfikované misky odvážíme hydrolát, Fucogel a IBR, promícháme, přidáme Lecigel a mícháme vydezinfikovanou metličkou do podoby gelu. Následně přidáme olejové suroviny pořádně promícháme a na konec zakonzervujeme. Kyselinu mléčnou přidáme po změření pH. Bude totiž záležet na tom, jaký hydrolát použijete. Mně stačila 1 kapka, pro pH 5,5.


Proč uvedené suroviny

Lecigel - díky tomuto želírujícímu emulgátoru vytvoříte lehké emulze jen za pomocí metličky a hlavně za studena. Lecigel má také ochlazující účinky.

Hydrolát - do emulzí v podstatě nepoužívám nic jiného. Když už si mohu vyrobit něco sama, tak proč se nerozmazlit. Používám sice převážně své vlastní, protože mám dvě destilační kolony, ale když náhodou dojdou, sáhnu po růžovém z eshopu :)

Fucogel - hydratační surovina, kterou v emulzích střídám s Hydrosellou. Mám ráda i hyaluronky, ale ty používám zvlášť, do sér.

Blue, Bright, Lift - lipoaktivky, které u mě nesmí chybět v žádném produktu. Úžasně se mezi sebou kombinují a jejich záběr je opravdu široký. Pokud se mi zhorší pleť (pupínky), "naordinuji" si Clear a CBD+, je to super kombinace.

Kaméliový olej - olej s vysokým obsahem kyseliny olejové určený pro zralou a suchou pleť. Výborný je i na vlasy. Oleje poměrně často střídám, podle aktuálního stavu pleti. Připravuji pro vás online kurz porozumění olejům - díky kurzu si budete umět správně nakombinovat oleje a veškeré vaše produkty pak budou absolutně TOP.

Ovesné lipidy - mají mnoho benefitů a jednou z jejich vlastností je i schopnost napomáhat pronikání aktivních látek snáze a hlouběji do podkoží. Je to taková lokomotiva, která za sebou veze vagónky plné aktivek.

IBR Snowlake - je nová aktivní látka, kterou si jistě zamilujete. Snižuje svalovou kontrakci, což vede k vyhlazení vrásek a snížení vylučování potu. Mechanismus je podobný botoxu a uvádí se jako jeho bezpečná náhrada. Navíc inhibuje syntézu melaninu - velmi jemně a bezpečně zesvětluje pokožku a zabraňuje vzniku skvrn, takže se skvěle snoubí s lipoaktivkami Bright a Lift.


Jak vidíte, při sestavování receptu jsem se trochu vyřádila. Díky bezpečným surovinám ale jistě zvládnete i vlastní kombinace.


Suroviny z receptu mimo konzervantu můžete do 11.7.2021 koupit za výhodnější cenu, - využijte výhod receptu týdne.


Takové malé promo :)


Více informací o bylinkách v kosmetice najdete v mém e-booku Bylinky v kosmetice. Nevíte si rady s formulacemi, nevíte, které suroviny jsou pro vás vhodné? Využijte možnosti on-line konzultací.

Děkuji, že nakupujete v mém eshopu Kosmetické suroviny. Koupí surovin v mém eshopu podpoříte nejen rozšíření sortimentu, ale hlavně budete mít k dispozici mnohem víc návodů na skvělé kosmetické produkty, informace a videa, které nikde jinde nenajdete.


Novinkou je možnost koupit plnospektrální kapky CBD+. CBD+ pomáhá od pracovního stresu, při regeneraci organismu po sportovní zátěži a při rekonvalescenci. CBD+ je výbornou látkou pro posílení imunity. Je hojně používaný jako doplněk stravy a v kosmetickém průmyslu, kde má hojivé účinky. Plné spektrum (full spectrum) obsahuje až 500 látek z toho 100 kanabinoidů, oproti jediné látce CBD. Z důvodu nepodporování prodeje těchto kapek platebními branami, jsou kapky prodávány ZDE.



2 741 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page