top of page

Krémový antiperspirant

Také máte radost, když se vám něco opravdu povede? Samozřejmě, že máte, proto asi tušíte, jak se cítím, když se mi zadaří něco opravdu super. Tak a přesně tenhle pocit mám, když zveřejňuji tento příspěvek. Co si budeme namlouvat, jsou vedra a jako pardon, potí se i dveře od chlíva. Pokud člověk na sebe dbá, tak je nám bohužel pot poněkud nepříjemný a když se k tomu přidá odér. No, nebudu to dále rozvádět. Zhruba před dvěma měsíci jsem dostala vzorek přírodního antiperspirant komplexu, tak jsem se ho jala hned vyzkoušet. Zkoušela jsem kombinovat různé poměry a další suroviny, a tady je vymazlený výsledek, který je příjemný na aplikaci a opravdu funguje. Jsem moc zvědavá, jak se vám bude líbit a budu ráda za vaše komentáře.

Rozpis na cca 60 ml (dle tuby na fotografii)

12 kapek Sensicare

17 kapek kyseliny mléčné


Mimo to budeme potřebovat 2 misky, metličku, nejlépe tubu, vysokoprocentní líh na dezinfekci, váhu a vodní lázeň.


Do jedné misky si odměříme hydrosol a bambusový pudr, do druhé oleje a olivoil. Vložíme do vodní lázně a zahříváme do rozpuštění vosku. Vodu s pudrem promícháváme. Následně vyjmeme a vlijeme vodní fázi do olejové. Začneme intenzivně míchat, přidáváme kyselinu mléčnou. Ve chvíli, kdy je emulze zchladlá, přidáme antiperspirant komplex a konzervant. Obsah přeneseme do tuby a uzavřeme.


Pokud se vám zdá počet kapek kyseliny mléčné vysoký, pak vězte, že bambusový pudr je silně zásaditý :).


Volba surovin - meduňkový hydrolát je velmi osvěžující, zklidňuje podrážděnou pokožku a je vhodný i pro citlivou pokožku. Lískooříškový olej má schopnost rychle pronikat do pokožky, aniž by zanechával mastný film a je vodný opět na citlivou pokožku. Měsíčkový olej je jednoznačně hojivý - no občas to při holení nemusí vyjít na jedničku a pak co s tím :).

Antiperspirant komplex ve spojení s bambusovým pudrem jsou opravdu vyzkoušenou kombinací, jak zatočit nejen s potem, ale i s odérem. Dneska jsem byla na samosběru broskví a podpaží zůstalo suché, fakt nekecám (a to mi po zádech tekl pot...).


Věřím, že si krémový antiperspirant zamilujete, protože opravdu funguje.



3 045 zobrazení1 komentář

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page