top of page

Kouzelný balzám s bylinkami

Mám ráda balzámky všeho druhu, obzvlášť pokud mají i hojivé účinky. Tenhle balzám to bezesporu splňuje, protože obsahuje bylinný extrakt, který mám vyrobený v zásobě a přidávám ho dle potřeby do různých produktů. Balzám je vhodný nejen na popraskané rty, ale i na různé záděrky, popraskané paty, hrubé lokty... Prostě takový malý pomocník, kterého můžete mít stále po ruce.

Rozpis na 30 ml dózu

1,5 g bylinného extraktu

1 velká kapka vitamínu E


Postup výroby je jednoduchý. Nachystáme si vodní lázeň a misku, do které odvážíme vše mimo posledních 3 surovin. Roztavíme ve vodní lázni, vyjmeme a mícháme do doby, než se směs začne zakalovat (chladnout). Poté přidáme bylinný extrakt, geránium a vit. E. Znovu zamícháme a přendáme do připravené dózy.


Pokud by jsme bylinný extrakt přimíchali rovnou, klesl by na dno. Je totiž rozpustný ve vodě. Při jeho vmíchání až do chladnoucího balzámu dojde k jeho rozptýlení a udržení v celé hmotě.


Doufám, že se bude balzám líbit. Pokud vás zajímá jak jsem přišla na gramáž, pak vězte, že recept jsem počítala v % a jednoduše jsem pak suroviny přepočítala pro 30 g množství.

1 163 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page