top of page

Kakaové pečující šumivky

Potřebujete rychlý dárek? Pak s těmito netradičními šumivkami určitě zabodujete. Jejich výroba vám zabere cca 10 minut, zvládnou to i vaše ratolesti a radost bude k nezaplacení. Na rozdíl od běžných šumivek jsou navíc opravdu výživné a v lázni se rozpouštějí daleko pomaleji.

Rozpis na 7-8 šumivek

2 lžíce sušených bylinek - použila jsem měsíček a levanduli

variantně esenciální olej(e)


V misce smícháme sodu, kyselinu a sušené bylinky. Ve vodní lázni rozpustíme kakaové máslo, které necháme prochladnout. Prochladnuté máslo smícháme se suchou směsí, můžeme přidat esenciální olej dle svého uvážení. Pokud by jsme nalili rozpuštěné kakaové máslo rovnou na směs, soda by začala reagovat a směs by nakynula :).


Promíchanou směs lžičkou dáme do silikonových forem a dáme na hodinku do mrazáku. Poté vyjmeme a přeneseme do dózy, kterou skladujeme nejlépe v chladničce. Obzvlášť v horkých dnech by šumivky opravdu změkly. Pro dárkové balení vypadají moc hezky ve sklenici s patentovým uzávěrem. Navíc nachlazená sklenice udrží šumivky pěkně v chládku, než je předáme obdarovávanému.


Díky kakaovému máslu se budou šumivky v lázni nejen pomaleji rozpouštět, ale hlavně bude po lázni pokožka nádherně vláčná. Pokud by jste chtěli opravdový a dokonalý balzám, pak doporučuji do staré silonové ponožky nasypat ovesné vločky, popřípadě i bylinky. Zavázanou ponožku vhodíme do lázně již při jejím napouštěním. Následně se touto netradiční "houbou" umýváme. Během koupele se totiž z vloček uvolňují pleti prospěšné látky, které o pokožku pečují a pěstí jí.

Pokud se vám tip líbil, budu ráda za jeho sdílení. Díky za to, že čtete můj blog :)


1 667 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page