top of page

Jílová pasta na mytí obličeje

Poslední dobou to vypadá, že jsem našla zálibu v netradičních mycích produktech. Přiznám se, že nebýt sledování Instagramových účtů mých oblíbenců, tak by mě něco takového nenapadlo. Pokud ale víte o někom, kdo se zaujetím testuje přírodní produkty, pak máte z poloviny vyhráno. Nemám totiž čas sledovat zahraniční eshopy, které se na podobné produkty zaměřují, proto pokud mi na Instagramu vyskočí něco zajímavého, kouknu na to. A tato pasta mě jednoduše zaujala, proto jsem se podívala na složení a sestavila vlastní verzi.


Rozpis na cca 100 ml

7 g mořské soli - velmi jemně mleté (rozemlela jsem jí v tříštivém mlýnku)

6 kapek EO citron

8 kapek EO tea tree

6 kapek EO cypřiš

2 g Sensicare NAT -nutný konzervant, kterému nevadí vyšší pH hotového produktu


Do hlubší misky jednoduše odvážíme veškeré suroviny a opatrně promícháme. Přendáme do dózy a používáme cca 1/2 čajové lžičky na jedno umytí. PH hotového produktu je cca 8.


Nejdříve si navlhčíme pleť, a poté v dlani rozetřeme pastu s trochou vody. Naneseme na pleť a krouživým pohybem jemně masírujeme. Pasta dokonale vyčistí tvář, aniž by jí vysušila. Smyjeme vlažnou vodou. Pastu můžeme použít jak večer, tak ráno - bude záležet na tom, jestli nám tento způsob čištění bude vyhovovat. Majitelky citlivé pleti mohou použít jen kaolín. Ostatně do pasty lze použít jak žlutý, růžový i červený jíl.


Produkt, kterým jsem se inspirovala najdete ZDE.


Jak se Vám produkt líbí? Napište mi, jak Vám vyhovuje.


1 647 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page